
Το γλυκόξινο χοιρινό συνήθως σερβίρεται με ρύζι basmati που συνοδεύει το πιάτο. Μια διαφορετική συνταγή για να ικανοποιήσει και τους ποιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Υλικά:
400 γραμμάρια χοιρινό φιλέτο,
1 πιπεριά,
1 καρότο,
1 κρεμμύδι,
4 κουταλιές της σούπας κέτσαπ,
2 κουταλιές σάλτσα σόγιας,
1 κουταλάκι ζάχαρη
100 ml κόκκινο κρασί,
100 γραμμάρια χυμό ανανά
αλάτι, πιπέρι
Για 4 μερίδες
Συνταγή:
Βήμα 1

Τοποθετήστε τις φέτες του χοιρινού σε ένα μπολ και καλύψτε το με κόκκινο κρασί και αφήστε το κρέας για 20 λεπτά.

Σε ένα γουόκ τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με λίγο λάδι.

Μόλις τα κρεμμύδια να μαραθούν προσθέστε το καρότο ψιλοκομμένο και πολύ μικρές και κίτρινες πιπεριές, κομμένες σε τετράγωνα. Σοτάρετε για περίπου δέκα λεπτά.

Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το μαγειρεύουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά ανά πλευρά.Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το να κρατάμε στην άκρη.

Στο γουόκ, προσθέστε το κρασί και τη ζάχαρη που έμεινε από τη μαριναδα. Προσθέτουμε κέτσαπ και σάλτσα σόγιας.Ανακατεύουμε τη γλυκόξινη σάλτσα και προσθέτουμε το χυμό ανανά.
Βήμα 6

Τώρα προσθέστε το ψιλοκομμένο κρέας και ανακατεύετε απαλά.
Βήμα 7

Σερβίρετε το γλυκόξινο χοιρινό και Καλή σας Όρεξη!