Μια συνταγή που συνδυάζει την ιταλική και μεξικάνικη κουζίνα για ένα καταπληκτικό και αξέχαστο σε γεύση πιάτο ζυμαρικών. Ένα εύκολο πιάτο που δεν θέλει πολύ χρόνο για την προετοιμασία του.
Υλικά:
1 κιλό μακαρόνια βρασμένα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 αυγό
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη τσίλι
1/2 κουταλάκι κύμινο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/ 4 κουταλάκι πιπέρι
2/8 σάλτσα ντομάτας
1/2 φλιτζάνι τριμμένο τυρί τσένταρ
1 /2 φλιτζάνι διάφορα τριμμένα τυρία
Συνταγή:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε το μοσχαρίσιο κιμά, το κρεμμύδι, τη πράσινη πιπεριά, το σκόρδο, το κύμινο, ρίγανη, αλάτι και πιπέρι.Ρίχνουμε και τη σάλτσα ντομάτας το τσίλι και ανακατεύουμε.
Τοποθετούμε τα βρασμένα μακαρόνια στο ταψί μας αφού τα έχουμε ανακατέψει με το γάλα και το αυγό.Ρίχνουμε τη σάλτσα με το κιμά και το τριμμένο τυρί από πάνω.
Το βάζουμε στο φούρνο και ψήνουμε για 10 λεπτά να λιώσει το τυράκι μας, αν θέλουμε πασπαλίζουμε με φρέσκο κομμένο μαϊντανό και Καλή σας Όρεξη!