Φωλίτσες γεμιστές με κοτόπουλο και διάφορα συστατικά που δίνουν μια ξεχωριστή γεύση σε όσους τη δοκιμάσουν.
Υλικά:
1/2 φλιτζάνια ζωμό από κοτόπουλο1 φλιτζάνι άσπρο ρύζι
1/2 ντοματακια ψιλοκομμένα
1/2 κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
6 τορτίγιες αλευριού
4 φλιτζάνια βρασμένο στήθος από κοτόπουλο και κομμένο σε λεπτά κομμάτια
16 μαύρες ελιές
4 κούπες φασόλια
1/4 Λάδι
3 αβοκάντο ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσι
1/2 κόλιαντρο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
3 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε κύβους
1/4 πιπέρια ψιλοκομμένη
1 ντομάτα κομμένη σε κύβους
2 φλιτζάνια μαρούλι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
2 φλιτζάνια τυρί τριμμένο
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα βάλτε το ζωμό κοτόπουλου στη φωτιά, το βρασμένο κοτόπουλο σε κομμάτια , τα ντοματακια ψιλοκομμένα, το ρύζι, το κρεμμύδι και αφήστε το σε σιγανή φωτιά να βράσει για 20 λεπτά μέχρι το ρύζι να μαλακώσει και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 2

Λιώνουμε τα φασόλια μας και τα ανακατεύουμε μαζί με τη κρέμα γάλακτος το μαρούλι,το αβοκάντο ψιλοκομμένο, τη ντομάτα, το κόλιαντρο τη πιπέρια, τα πράσινα κρεμμυδάκια και το χυμό λεμονιού,αν θέλουμε προσθέτουμε και τυρί τριμμένο και ανακατεύουμε.
Βήμα 3

Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες στο φούρνο για λίγο έτσι ώστε να διπλώνουν εύκολα και γεμίζουμε με το μίγμα από το κοτόπουλο, προσθέτουμε τυρί τριμμένο και μερικές μαύρες ελιές.Τυλίγουμε τις τορτίγιες και τις κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Σε ένα τηγάνι με καυτό λάδι τοποθετούμε τις τορτίγιες μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές.
Βήμα 5

Στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε βάζοντας μια κουταλιά από το μίγμα με το αβοκάντο όπως στην παραπάνω εικόνα. Καλή σας Όρεξη!