Η μελιτζάνα τρώγεται συνήθως ως ορεκτικό, αλλά στα ζυμαρικά δίνει μια ξεχωριστή νοστιμιά. Ο συνδυασμός των λαχανικών όπως οι μελιτζάνες, οι πιπεριές, η ψητή ντομάτα και η κάπαρη ολοκληρώνουν τη συνταγή.
Υλικά:
1 μέτριο κίτρινο κρεμμύδι
4 σκελίδες σκόρδο
1 μέτρια μελιτζάνα
1 μέτρια κίτρινη πιπεριά
1 μέτρια πράσινη πιπεριά
1 ψητή ντομάτα
3 κουταλιές πελτέ ντομάτας
1/4 φλιτζάνι ξίδι από κόκκινο κρασί
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά κάπαρη (προαιρετικά)
1/4 κόκκινη πιπεριά
1/4 φρέσκο μαϊντανό
15 ουγκιές ζυμαρικά
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Κόβετε το κρεμμύδι και ψιλοκόβουμε το σκόρδο. Τα βάζουμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα με 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά
μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
Βήμα 2

Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε κύβους. Προσθέστε τους κύβους μελιτζάνας στην κατσαρόλα με το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίστε το μαγείρεμα. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για να βοηθήσει την υγρασία να βγει από τη μελιτζάνα.

Πλένουμε και κόβουμε τη κίτρινη πιπέρια και τη πράσινη πιπεριά. Προσθέστε τες στην κατσαρόλα με τα υπόλοιπα λαχανικά και συνεχίζετε το μαγείρεμα μέχρι όλα τα λαχανικά να μαλακώσουν (5-10 λεπτά).
Βήμα 4


Προσθέστε τον πελτέ ντομάτας, το ξύδι, τη ζάχαρη, το νερό, το βασιλικό, τη λιωμένη κόκκινη πιπεριά κάπαρη στη κατσαρόλα.Προσθέστε αλάτι και πιπέρι (θα προστεθεί περίπου 1/2 κουταλάκι αλάτι). Αφήστε το μείγμα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για περίπου 15
λεπτά.
Βήμα 5


Προσθέστε και το μαϊντανό.

Ενώ το μείγμα βράζει, βράστε τα ζυμαρικά για 7-10 λεπτά. Στραγγίστε το μαγειρεμένα ζυμαρικά σε ένα σουρωτήρι και προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατεύστε τα μαζί με τα λαχανικά.

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!