Μια συνταγή που μας έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, είναι μια πασίγνωστη συνταγή κυρίως για την νοστιμιά της. Απολαυστε την.
Υλικά:
1 κιλό ρεβίθια
1/2 κρεμμύδι
1 χούφτα φρέσκο μαϊντανό
1 χούφτα φρέσκο κόλιαντρο
4 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού (καγιέν) κοκκινοπίπερο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
Συνταγή:
Βήμα 1


Βράζετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μαζί με το κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και το κύμινο (όλα τα συστατικά εκτός από το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι).Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.
Βήμα 2

Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίστε προσθέτοντας το αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας κάθε φορά) μέχρις ότου η πάστα γίνει ξηρή αρκετά για να διαμορφώσετε μπουρεκάκια χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 3

Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι φτιάχνουμε τα μπιφτέκια μας.
Βήμα 4


Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα.
Βήμα 5

Μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε τηγάνι ή σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα γυρνάμε και από τις δυο πλευρές για να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα.
Βήμα 6

Σερβίρουμε με τζατζίκι, ταχίνι, χούμους ή τα γεμίζουμε σε σάντουιτς. Καλή σας Όρεξη!