ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Φαλάφελ

    Falafel trio plate00
    Μια συνταγή που μας έρχεται από το εξωτερικό και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, είναι μια πασίγνωστη συνταγή  κυρίως για την νοστιμιά της. Απολαυστε την.


    Υλικά:
    1 κιλό ρεβίθια    
    1/2  κρεμμύδι   
    1 χούφτα  φρέσκο μαϊντανό   
    1 χούφτα   φρέσκο κόλιαντρο   
    4 σκελίδες   σκόρδο   
    1 κουταλάκι του γλυκού   αλάτι   
    1/2 κουταλάκι του γλυκού (καγιέν) κοκκινοπίπερο
    1 κουταλάκι του γλυκού   κύμινο   
    1 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ   
    1/2 φλιτζάνι   αλεύρι    

    Συνταγή:     
    Βήμα 1
    1 food processor side03 1 food processor02
    Βράζετε και ξεπλένετε τα ρεβίθια τοποθετήστε τα στο μπλέντερ μαζί  με το κόκκινο κρεμμύδι, μαϊντανό, κόλιαντρο, αλάτι, πιπέρι καγιέν, το σκόρδο και το κύμινο (όλα τα συστατικά εκτός από το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι).Επεξεργαστείτε το μείγμα μέχρι να σχηματιστεί μια πάστα.

    Βήμα 2
    3 flour05
    Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μπολ και ανακατέψτε το με το μπέικιν πάουντερ. Αρχίστε προσθέτοντας το αλεύρι, 2 κουταλιές σούπας κάθε φορά) μέχρις ότου η πάστα γίνει ξηρή  αρκετά για να διαμορφώσετε  μπουρεκάκια χωρίς να κολλάει στα χέρια σας. Βάζετε το μείγμα στο ψυγείο  για τουλάχιστον 4 ώρες.

    Βήμα 3
    5 scoop07
    Χρησιμοποιώντας ένα μικρό κουτάλι  φτιάχνουμε τα μπιφτέκια  μας.

    Βήμα 4
    6 falafel to freeze08 7 falafel army09
    Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί τοποθετώντας τα πάνω σε λαδόκολλα.

    Βήμα 5
    8 fry falafel10
    Μπορείτε να τα μαγειρέψετε σε τηγάνι ή σε βαθιά κατσαρόλα με ελαιόλαδο και τα γυρνάμε και από τις δυο πλευρές για να ροδίσουν και να γίνουν τραγάνα.

    Βήμα 6
    Falafel plate all01
    Σερβίρουμε με τζατζίκι, ταχίνι, χούμους ή τα γεμίζουμε σε σάντουιτς. Καλή σας Όρεξη!
    Φαλάφελ
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή