Στριφτά λαζάνια με ζαμπόν και μανιτάρια, μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.
Υλικά:
250 γραμμάρια φύλλα από λαζάνια60 γραμμάρια μανιτάρια
150 γραμμάρια ζαμπόν
150 γραμμάρια από το τυρί τριμμένο
500 ml σάλτσα ντομάτας
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Βράζουμε σε μια κατσαρόλα νερό, προσθέστε αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λάδι και ρίξτε τα λαζάνια για να μαλακώσουν, τοποθετήστε τα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.
Βήμα 2
Σοτάρετε τα μανιτάρια,σε ένα τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ.
Βήμα 3
Πάρτε τη ζύμη, τοποθετήστε τη σε αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε τη με μια στρώση μπεσαμέλ.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τη γέμιση, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και το τριμμένο τυρί.
Βήμα 5
Τυλίξτε τη ζύμη μας και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 20 λεπτά για να σκληρύνει.
Βήμα 6
Στη συνέχεια κόψτε τη ζύμη σε φέτες 2/3 πάχος περίπου.
Βήμα 7
Τοποθετείστε τα λαζάνια σε ένα ταψί, ρίξτε τη μπεσαμέλ μέσα και το τριμμένο τυρί από πάνω.
Βήμα 8
Καλύψτε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Βήμα 9
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!