ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Στριφτά λαζάνια

    girelle-di-pasta-prosciutto-e-funghi1
    Στριφτά λαζάνια με ζαμπόν και μανιτάρια, μια νόστιμη και εύκολη συνταγή.

    Υλικά:

    250 γραμμάρια  φύλλα από  λαζάνια
    60 γραμμάρια  μανιτάρια
    150 γραμμάρια  ζαμπόν
    150 γραμμάρια από το τυρί τριμμένο
    500 ml σάλτσα ντομάτας
    1 σκελίδα  σκόρδο
    Αλάτι
    Ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    sfoglie-di-lasagne2
    Βράζουμε σε  μια κατσαρόλα  νερό, προσθέστε αλάτι και μια κουταλιά της σούπας λάδι και ρίξτε τα λαζάνια για να μαλακώσουν, τοποθετήστε  τα σε μια πετσέτα για να στεγνώσουν.



    Βήμα 2

    funghi-porcini-saltati3

    Σοτάρετε τα μανιτάρια,σε ένα τηγάνι με μια σκελίδα σκόρδο και εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μπεσαμέλ.


    Βήμα 3

    DSC_05684
    Πάρτε τη  ζύμη, τοποθετήστε τη  σε αλουμινόχαρτο και πασπαλίστε τη  με μια στρώση μπεσαμέλ.

    Βήμα 4

    DSC_05755
    Τοποθετήστε τη γέμιση, το ζαμπόν, τα μανιτάρια και το τριμμένο τυρί.

    Βήμα 5

    rotolo-di-lasagna6
    Τυλίξτε τη ζύμη μας και τοποθετήστε τη στην κατάψυξη για 20 λεπτά  για να σκληρύνει.

    Βήμα 6

    girelle-di-lasagne7
    Στη συνέχεια κόψτε τη ζύμη σε φέτες 2/3 πάχος περίπου.

    Βήμα 7

    girelle-di-lasagne8
    Τοποθετείστε τα λαζάνια σε ένα ταψί, ρίξτε τη μπεσαμέλ μέσα και το τριμμένο τυρί από πάνω.

    Βήμα 8

    nidi-di-lasagne9
    Καλύψτε από πάνω με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ψήστε στο φούρνο για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς.

    Βήμα 9

    girandole-di-pasta-fresca10
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Στριφτά λαζάνια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή