Μια νόστιμη συνταγή με γαρίδες και ρύζι.
Υλικά:
2 φλιτζάνια ρύζι
Μισό κιλό γαρίδες
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές δεντρολίβανο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1/2 φλιτζανιού μπύρα
4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, κόκκινο πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ρίχνουμε 2 φλιτζάνια ρύζι και 4 φλιτζάνια νερό να βράσουν με το καπάκι. Μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού, χαμηλώστε τη φωτιά σε και αφήστε να σιγοβράσει για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι το ρύζι να είναι τρυφερό. Σε ένα μπλέντερ τοποθετήστε όλα τα ξηρά μπαχαρικά (δεντρολίβανο, ρίγανη , κόκκινο πιπέρι, την πάπρικα και το αλάτι)και κάντε το μείγμα σκόνη. Στη συνεχεία τοποθετήστε τα σε ένα τηγάνι και τσιγαρίστε τα με ελαιόλαδο για 2 λεπτά.
Βήμα 2


Δυναμώστε τη φωτιά σε υψηλή και προσθέστε τις γαρίδες, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 2-3 λεπτά ακόμα ή μέχρι οι γαρίδες να γίνουν ροζ. Βγάλτε τις γαρίδες από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ένα μπολ.


Προσθέστε ζωμό από τις γαρίδες αν θέλετε και τη μπύρα στο τηγάνι και αφήστε το να σιγοβράσει με τα μπαχαρικά για άλλα 2-3 λεπτά,προσθέστε τις γαρίδες μέσα για να τις ζεστάνετε.

Βάλτε λίγο ρύζι σε ένα πιάτο, με 5-6 γαρίδες και μερικές κουταλιές από τη σάλτσα. Γαρνίρετε με λεμόνι και μαϊντανό. Απολαύστε το με ένα παγωμένο ποτό!
Καλή σας Όρεξη!