ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ντολμαδάκια

    Dolmas close
    Μια πολύ νόστιμη συνταγή και εύκολη, αν προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά θα μοσχομυρίσει όλο σας το σπίτι και θα λατρέψετε τα ντολμαδάκια μόλις τα δοκιμάσετε. Μπορείτε να τα σερβίρετε στο πιάτο  και με τζατζίκι.



    Υλικά:
    Μισό κιλό αμπελόφυλλα
    1 μεγάλο κρεμμύδι
    2 σκελίδες σκόρδο
    2 φλιτζάνια ρύζι
    6 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι
    1 κουταλάκι αλάτι
    Φρέσκο δυόσμο και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
    Ελαιόλαδο


    Συνταγή:
    Βήμα 1
    onions n garlic2
    Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι με  ελαιόλαδο.


    Βήμα 2
    rice mix3
    Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο  ψιλοκομμένα και αλάτι.


    Βήμα 3
    grape leaves4  fold grape leaves5
    Αν χρησιμοποιήσετε αμπελόφυλλα από το βάζο πρέπει να τα αφήσετε σε νερό για να φύγει το πολύ αλάτι και μετά να τα τυλίξετε. Στα φρέσκα αμπελόφυλλα γίνετε ένα προβρασιμο σε χαμηλή φωτιά για πολύ λίγη ώρα και μετά τυλίγουμε με τον τρόπο που δείχνουν οι παραπάνω εικόνες.


    Βήμα 4
    grape leaves in pot6
    Τοποθετήστε τα ντολμαδάκια στη κατσαρόλα με προσοχή με το άνοιγμα προς τα κάτω, κάνουμε και δεύτερη στρώση εάν χρειαστεί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ζωμό λεμονιού και ελαιόλαδο.Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα ντολμαδάκια μας.


    Βήμα 5
    lid weight7
    Προσθέστε ένα πιάτο ανάποδα για να τα κρατήσει κλειστά την ώρα που βράζουν, τα σκεπάζουμε με το  καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για (30 –40 λεπτά).


    Βήμα 6
    Dolmas1
    Με προσοχή αφαιρείτε το πιάτο από τη κατσαρόλα. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Ντολμαδάκια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή