Μια πολύ νόστιμη συνταγή και εύκολη, αν προσθέσετε φρέσκα μυρωδικά θα μοσχομυρίσει όλο σας το σπίτι και θα λατρέψετε τα ντολμαδάκια μόλις τα δοκιμάσετε. Μπορείτε να τα σερβίρετε στο πιάτο και με τζατζίκι.
Υλικά:
Μισό κιλό αμπελόφυλλα
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζάνια ρύζι
6 κουταλιές της σούπας χυμό από λεμόνι
1 κουταλάκι αλάτι
Φρέσκο δυόσμο και κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τσιγαρίστε το σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο.

Βάλτε το ρύζι σε ένα μπολ και προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το χυμό λεμονιού, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τον άνηθο ψιλοκομμένα και αλάτι.


Αν χρησιμοποιήσετε αμπελόφυλλα από το βάζο πρέπει να τα αφήσετε σε νερό για να φύγει το πολύ αλάτι και μετά να τα τυλίξετε. Στα φρέσκα αμπελόφυλλα γίνετε ένα προβρασιμο σε χαμηλή φωτιά για πολύ λίγη ώρα και μετά τυλίγουμε με τον τρόπο που δείχνουν οι παραπάνω εικόνες.
Βήμα 4
Τοποθετήστε τα ντολμαδάκια στη κατσαρόλα με προσοχή με το άνοιγμα προς τα κάτω, κάνουμε και δεύτερη στρώση εάν χρειαστεί. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ζωμό λεμονιού και ελαιόλαδο.Ρίχνουμε νερό μέχρι να καλυφτούν τα ντολμαδάκια μας.
Βήμα 5
Προσθέστε ένα πιάτο ανάποδα για να τα κρατήσει κλειστά την ώρα που βράζουν, τα σκεπάζουμε με το καπάκι και τα αφήνουμε να βράσουν για (30 –40 λεπτά).

Με προσοχή αφαιρείτε το πιάτο από τη κατσαρόλα. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!