Παγωτό στο τηγάνι μια συνταγή γευστική και πρωτότυπη που είμαι σίγουρη πως δεν έχετε ξαναδεί κάτι τέτοιο..
Υλικά:
950ml παγωτό
120 γραμμάρια δημητριακά
70 γραμμάρια καρύδα
1 κουταλιά κανέλλα
2 αυγά
1 κουταλιά γάλα
350 ml ηλιέλαιο
8 κουταλιές μελί
Συνταγή:
Βήμα 1
Θα χρειαστείτε επίσης μια σέσουλα παγωτού (ή δύο κουτάλια της σούπας).Βουτηγμένα σε χλιαρό νερό, βοηθά για να βγάλουμε το παγωτό πιο ομαλά.
Βήμα 2
Με τη σέσουλα βγάλτε 8 μπάλες παγωτού και τοποθετήστε τες επάνω σε λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάλτε το στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Βήμα 3
Τοποθετήστε μερικά δημητριακά σε μια πλαστική σακούλα και κλείστε τη, στη συνεχεία με έναν πλάστη πιέστε τα μέχρι να γίνουν μικρά κομμάτια.
Βήμα 4
Προσθέστε τη καρύδα και τη κανέλλα και ανακινήστε τα καλά.
Βήμα 5
Τοποθετήστε το μίγμα σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια χτυπήστε τα αυγά με το γάλα για 1 περίπου λεπτό.
Βήμα 6
Βγάλτε το παγωτό από την κατάψυξη και περάστε το πρώτα από το μίγμα μας.
Βήμα 7
Μετά περάστε τη μπάλα του παγωτού από το αυγό.
Βήμα 8
Ξανά βουτάμε στο μίγμα με τα δημητριακά μας όλες τις μπάλες του παγωτού μας. Τοποθετήστε τα σε ένα πιάτο με λαδόκολλα και βαλτέ τα στην κατάψυξη για 3 ώρες ή και όλη τη νύχτα αν θέλετε για να παγώσει καλά.
Βήμα 9
Ζεσταίνουμε το λάδι μας σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε μια νιφάδα καλαμποκιού να ελέγξουμε αν ζεστάθηκε και στη συνεχεία ρίχνουμε μια - μια μπάλα για 20 με 25 δευτερόλεπτα. Μόλις βγάλετε τις μπάλες τοποθετήστε τες σε χαρτί κουζίνας.
Βήμα 10
Περιχύσετε με μια κουταλιά μέλι ή με σιρόπι σοκολάτας. Μπορείτε να το συνοδέψετε με φρούτα, ξηρούς καρπούς και παγωτό. Απολαυστε το!
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!