ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Χταπόδι αλά Luciana

    polpo7
    Μια συνταγή με  χταπόδι η οποία  παίρνει το όνομά της  από το χωριό του Αγίου Λούκα, ένα από τα πιο αρχαία μέρη της Νάπολης, γνωστή στο παρελθόν σαν μια περιοχή των ψαράδων που ονομάζεται Luciani, σήμερα το χωριό ένα από τα πιο δημοφιλής της Νάπολης. Το χταπόδι  Luciana, μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό συνοδεύεται από κρουτόν ψωμί, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα  στα ζυμαρικά.


    Υλικά:

    600 γραμμάρια  χταπόδι 
    300 γραμμάρια από ώριμες ντομάτες 
    1 σκελίδα  σκόρδο
    1 κόκκινη πιπεριά 
    50 ml ελαιόλαδο 
    μαϊντανό


    Συνταγή:

    Βήμα 1

    pulizia-polpo1
    Πλένετε το χταπόδι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και το καθαρίζετε.


    Βήμα 2

      polpi2
    Τοποθετήστε το χταπόδι ανάποδα σε μια κατσαρόλα.

    Βήμα 3

    DSC_3
    Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τις  προσθέτουμε  στο χταπόδι ρίχνουμε  το λάδι, τη  πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια  και μια σκελίδα σκόρδο.

    Βήμα 4

    DSC_4
    Σκεπάστε τη κατσαρόλα  με λαδόκολλα και  δέστε τη γύρω- γύρω από το χείλος του σκεύους  με σπάγκο.Βράστε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.

    Βήμα 5

    polpi-5
    Βγάλτε τη λαδόκολλα  και  προσέξτε να μην καείτε με τους ατμούς που θα δημιουργηθούν.

    Βήμα 6

    polipetti-6
    Βγάλτε το από  τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι το χταπόδι να γίνει παχύρρευστο και να αποκτήσει  σκούρο χρώμα.

    Βήμα 7

    polpo7
    Βάλτε το χταπόδι  Luciana με τη σάλτσα του σε ατομικές μερίδες  προσθέστε  κρουτόν και πασπαλίστε με  μαϊντανό ψιλοκομμένο.
    Σερβίρετε και Καλή σας  Όρεξη!
    Χταπόδι αλά  Luciana
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή