Μια συνταγή με χταπόδι η οποία παίρνει το όνομά της από το χωριό του Αγίου Λούκα, ένα από τα πιο αρχαία μέρη της Νάπολης, γνωστή στο παρελθόν σαν μια περιοχή των ψαράδων που ονομάζεται Luciani, σήμερα το χωριό ένα από τα πιο δημοφιλής της Νάπολης. Το χταπόδι Luciana, μπορεί να σερβιριστεί ως ορεκτικό συνοδεύεται από κρουτόν ψωμί, ή μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν σάλτσα στα ζυμαρικά.
Υλικά:
600 γραμμάρια χταπόδι
300 γραμμάρια από ώριμες ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
1 κόκκινη πιπεριά
50 ml ελαιόλαδο
μαϊντανό
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλένετε το χταπόδι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό και το καθαρίζετε.
Βήμα 2
Τοποθετήστε το χταπόδι ανάποδα σε μια κατσαρόλα.
Βήμα 3
Πλένουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια, τις προσθέτουμε στο χταπόδι ρίχνουμε το λάδι, τη πιπεριά κομμένη σε μικρά κομμάτια και μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 4
Σκεπάστε τη κατσαρόλα με λαδόκολλα και δέστε τη γύρω- γύρω από το χείλος του σκεύους με σπάγκο.Βράστε το χταπόδι σε χαμηλή φωτιά για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 5
Βγάλτε τη λαδόκολλα και προσέξτε να μην καείτε με τους ατμούς που θα δημιουργηθούν.
Βήμα 6
Βγάλτε το από τη φωτιά και σιγοβράστε τη σάλτσα μέχρι το χταπόδι να γίνει παχύρρευστο και να αποκτήσει σκούρο χρώμα.
Βήμα 7
Βάλτε το χταπόδι Luciana με τη σάλτσα του σε ατομικές μερίδες προσθέστε κρουτόν και πασπαλίστε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!