Όμορφα πασχαλινά μπισκοτάκια και πρωτότυπα με διαφορετικά σχέδια και χρώματα..
Υλικά:
Για την βασική ζύμη
1 κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κούπα ζάχαρη
2 αυγά
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
3 1/2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι κανέλα τριμμένη
3/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 κουταλιές της σούπας κακάο
Χρώματα ζαχαροπλαστικής
Για το γλάσο
3 κούπες ζάχαρη άχνη
3 κουταλιές της σούπας βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1/3 της κούπας γάλα (και όσο παραπάνω χρειαστεί)
3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Χρώματα ζαχαροπλαστικής και για τη διακόσμηση καραμέλες τύπου Oh mammy , κουφετάκια smarties, πολύχρωμη τρούφα ή χρωματιστή ζάχαρη.
Συνταγή:
Βήμα 1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με την σόδα και το αλάτι.
Χρησιμοποιούμε ένα μεγάλο μπολ και βάζουμε μέσα το βούτυρο και τη ζάχαρη και χτυπάμε με μίξερ σε μεσαία ταχύτητα για 2 λεπτά.Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και χτυπάμε να ενοποιηθούν καλά στο μείγμα.
Προσθέτουμε την βανίλια και σιγά σιγά το αλεύρι και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαλακή ζύμη μας.Αν η ζύμη κολλάει συμπληρώνουμε λίγο αλεύρι ακόμη. Πρέπει η ζύμη μας να είναι απαλή και αφράτη και όχι πολύ σφιχτή.
Κόβουμε τη ζύμη μας στα σχεδία που θέλουμε και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
Τα αφήνουμε να κρυώσουν και ξεκινάμε τη διακόσμηση τους,τοποθετούμε το γλασο σε συσκευασίες με μυτερή μύτη για να μπορέσουμε να ζωγραφίσουμε καλυτέρα τα αυγά μας.
Κάνουμε το περίγραμμα και συνεχίζουμε στην γέμιση τους με προσοχή.
Με μια οδοντογλυφίδα σπάμε τυχόν φουσκαλίδες που μπορεί να εμφανιστούν.
Δημιουργείτε ότι σχέδιο μπορείτε να φανταστείτε. Δείτε μερικά από αυτά..