Λαχταριστό Πασχαλινό τσουρέκι με πλούσια γεύση ..
1 κιλό αλεύρι από μαλακό σιτάρι
280 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
6 αυγά
30 γραμμάρια ξηρή μαγιά
200 γραμμάρια γάλα light
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSCN1003_thumb[1] DSCN1003_thumb[1]](http://lh3.ggpht.com/-qIXHhUxjWtM/T4BulMueTdI/AAAAAAAALrg/mKi4d4N-2Q8/DSCN1003_thumb%25255B1%25255D_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά 5 από τα 6, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά για 3-4 λεπτά.Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο και σε ένα μπολ ζυμώνουμε την μαγιά, 250 γραμμάρια από το αλεύρι και το γάλα.
![DSCN1004_thumb2 DSCN1004_thumb2](http://lh5.ggpht.com/-a640FVy4TZg/T4Bun7KNDbI/AAAAAAAALrw/Tkb_tlSxfnA/DSCN1004_thumb2_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Μετά τα 3-4 λεπτά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.Εν τω μεταξύ λιώνουμε στο μπρίκι το βούτυρο.Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
![DSCN1006_thumb4 DSCN1006_thumb4](http://lh3.ggpht.com/-Ld9gMFtN5PU/T4BuqsQgShI/AAAAAAAALsA/c1Ta4Ijbi8M/DSCN1006_thumb4_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Ζυμώνουμε και τα δύο κομμάτια από τις ζύμες.
Βήμα 4
Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά καλυμμένο με μία πετσέτα
Βήμα 5
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.
![DSCN1011_thumb8 DSCN1011_thumb8](http://lh6.ggpht.com/-fOtz4G8nqHk/T4Bu1Ottu8I/AAAAAAAALtA/VdQmdBh5cY8/DSCN1011_thumb8_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλάθουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε διαφορετικά σχεδία στα τσουρέκια μας.
![DSCN1013_thumb9 DSCN1013_thumb9](http://lh5.ggpht.com/-6a8mavPR9oU/T4Bu5KOsinI/AAAAAAAALtQ/49hxTX8h6ME/DSCN1013_thumb9_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSCN1014_thumb10 DSCN1014_thumb10](http://lh3.ggpht.com/-9wspI6H_s8w/T4Bu7vCIX5I/AAAAAAAALtg/OExhvab6itg/DSCN1014_thumb10_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τσουρέκι σε σχήμα πλεξούδας πρέπει να χωρίσουμε τη ζύμη μας όπως στις εικόνες.
![DSCN1015_thumb11 DSCN1015_thumb11](http://lh6.ggpht.com/-3ukuJEqpHX4/T4Bu9yy2UQI/AAAAAAAALtw/ngtF4stczfo/DSCN1015_thumb11_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSCN1016_thumb12 DSCN1016_thumb12](http://lh3.ggpht.com/-CMdVGGl7hKw/T4BvANy-PfI/AAAAAAAALuA/2eTRu8bHRu0/DSCN1016_thumb12_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλείφουμε με τον κρόκο από το τελευταίο αυγό.
![φωτο 1 φωτο 1](http://lh3.ggpht.com/-eCvtVOmmrBA/T4BvCQL9yTI/AAAAAAAALuQ/fYiPGHWBXvY/%2525C3%252586%2525C3%252589%2525C3%252584%2525C2%2525BF%2525201_thumb%25255B34%25255D.jpg?imgmax=800)
![italian-easter-bread-guti-di-pasqua-8_thumb[3] italian-easter-bread-guti-di-pasqua-8_thumb[3]](http://lh6.ggpht.com/-eB1hZO02WIc/T4BvE3vmWJI/AAAAAAAALug/BsfYCLDpa2Y/italian-easter-bread-guti-di-pasqua-8_thumb%25255B3%25255D_thumb%25255B40%25255D.jpg?imgmax=800)
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε τα τσουρέκια μας για 35 με 40 λεπτά.
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!