ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πασχαλινό Τσουρέκι


    Λαχταριστό Πασχαλινό τσουρέκι με πλούσια γεύση ..




    Υλικά:
    1 κιλό αλεύρι από μαλακό σιτάρι
    280 γραμμάρια  ζάχαρη
    180 γραμμάρια  φυτικό βούτυρο
    6 αυγά
    30 γραμμάρια  ξηρή μαγιά
    200 γραμμάρια  γάλα light
    1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη
    1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
    1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
    Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
     
     

    Συνταγή:
    Βήμα 1
    DSCN1003_thumb[1]
    Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά 5 από τα 6, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά για 3-4 λεπτά.Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο και  σε ένα μπολ ζυμώνουμε την μαγιά, 250 γραμμάρια από το αλεύρι και το γάλα.

    Βήμα 2
    DSCN1004_thumb2
    Μετά τα 3-4 λεπτά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.Εν τω μεταξύ λιώνουμε στο μπρίκι το βούτυρο.Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ζυμώνουμε πολύ καλά.

    Βήμα 3
    DSCN1006_thumb4
    Ζυμώνουμε και τα δύο κομμάτια από τις ζύμες.

    Βήμα 4
    DSCN1007_thumb5 DSCN1008_thumb6
    Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά καλυμμένο με μία πετσέτα

    Βήμα 5
    DSCN1010_thumb7
    Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.

    Βήμα 6
    DSCN1011_thumb8
    Πλάθουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε διαφορετικά σχεδία στα τσουρέκια μας.

    Βήμα 7
    DSCN1013_thumb9 DSCN1014_thumb10
    Αν θέλουμε να φτιάξουμε τσουρέκι σε σχήμα πλεξούδας πρέπει να χωρίσουμε τη ζύμη μας όπως στις εικόνες.

    Βήμα 8
    DSCN1015_thumb11 DSCN1016_thumb12
    Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλείφουμε με τον κρόκο από το τελευταίο αυγό.

    Βήμα 9
    φωτο 1  italian-easter-bread-guti-di-pasqua-8_thumb[3]
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε  τα τσουρέκια μας για 35 με 40 λεπτά.

    Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!
    Πασχαλινό Τσουρέκι
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή