Λαχταριστό Πασχαλινό τσουρέκι με πλούσια γεύση ..
1 κιλό αλεύρι από μαλακό σιτάρι
280 γραμμάρια ζάχαρη
180 γραμμάρια φυτικό βούτυρο
6 αυγά
30 γραμμάρια ξηρή μαγιά
200 γραμμάρια γάλα light
1 κουταλάκι του γλυκού μαστίχα Χίου σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού μαχλέπι σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Ξύσμα πορτοκαλιού από ένα πορτοκάλι
Συνταγή:
Βήμα 1
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά 5 από τα 6, τη ζάχαρη, το αλάτι και τα μυρωδικά για 3-4 λεπτά.Ζεσταίνουμε το γάλα λίγο και σε ένα μπολ ζυμώνουμε την μαγιά, 250 γραμμάρια από το αλεύρι και το γάλα.
Μετά τα 3-4 λεπτά προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ζυμώνουμε.Εν τω μεταξύ λιώνουμε στο μπρίκι το βούτυρο.Στο τέλος προσθέτουμε το βούτυρο σιγά σιγά και ζυμώνουμε πολύ καλά.
Ζυμώνουμε και τα δύο κομμάτια από τις ζύμες.
Βήμα 4
Αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά καλυμμένο με μία πετσέτα
Βήμα 5
Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την αφήνουμε να φουσκώσει για άλλη μισή ώρα.
Πλάθουμε τη ζύμη μας και την κόβουμε αν θέλουμε να φτιάξουμε διαφορετικά σχεδία στα τσουρέκια μας.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τσουρέκι σε σχήμα πλεξούδας πρέπει να χωρίσουμε τη ζύμη μας όπως στις εικόνες.
Πλάθουμε τα τσουρεκάκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αλείφουμε με τον κρόκο από το τελευταίο αυγό.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς και ψήνουμε τα τσουρέκια μας για 35 με 40 λεπτά.
Καλή Επιτυχία και Καλό Πάσχα!