Η πανακότα είναι ένα από τα γλυκά που απαιτεί χρόνο και είναι ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα. Αυτή η πανακότα περιέχει καφέ και μπορείτε να τη συνοδέψετε με νιφάδες σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας, είναι ένα γευστικό επιδόρπιο με μια ξεχωριστή γεύση.
Υλικά :
400 ml κρέμα γάλακτος100 ml γάλα
130 ml καφέ καπουτσίνο
5 κουταλιές ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλιας
10 γραμμάρια ζελατίνη
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_01 DSC_01](http://lh3.ggpht.com/-dP_zs31LqVU/T7eB6-jc49I/AAAAAAAANLo/461f5xrjlZY/DSC_01_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε το καφέ και σε ένα πιάτο βάλτε τη ζελατίνη για να μαλακώσει με κρύο νερό για δέκα λεπτά.
Βήμα 2
![DSC_02 DSC_02](http://lh6.ggpht.com/-B6ysjd2p7a8/T7eB9A1q9BI/AAAAAAAANL4/yEJC3BY4dls/DSC_02_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε το γάλα με τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη και το καφέ.
Βήμα 3
![DSC_03 DSC_03](http://lh4.ggpht.com/-wuPJbAkO14o/T7eB_h9yDtI/AAAAAAAANMI/JMlvV-1HpD4/DSC_03_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε.
Βήμα 4
![stampin04 stampin04](http://lh6.ggpht.com/-lTnJtmNdXpU/T7eCC8TPT6I/AAAAAAAANMY/rZt3EnJ62eY/stampin04_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αδειάστε το μίγμα σε 6 μικρά καλούπια βάλτε τα στο ψυγείο για να σκληρύνει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5
![panna-05 panna-05](http://lh6.ggpht.com/-Y7tU-vZrhwQ/T7eCFUulPAI/AAAAAAAANMo/GYb7esqAwwQ/panna-05_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε τη Πανακότα με νιφάδες σοκολάτας. Καλή σας Όρεξη!