Η πανακότα είναι ένα από τα γλυκά που απαιτεί χρόνο και είναι ότι πρέπει μετά από ένα γεύμα. Αυτή η πανακότα περιέχει καφέ και μπορείτε να τη συνοδέψετε με νιφάδες σοκολάτας ή σιρόπι καραμέλας, είναι ένα γευστικό επιδόρπιο με μια ξεχωριστή γεύση.
Υλικά :
400 ml κρέμα γάλακτος100 ml γάλα
130 ml καφέ καπουτσίνο
5 κουταλιές ζάχαρη
1 ξυλάκι βανίλιας
10 γραμμάρια ζελατίνη
Συνταγή:
Βήμα 1

Ετοιμάστε το καφέ και σε ένα πιάτο βάλτε τη ζελατίνη για να μαλακώσει με κρύο νερό για δέκα λεπτά.
Βήμα 2

Σε μια κατσαρόλα, σιγοβράστε το γάλα με τη βανίλια και την κρέμα γάλακτος, προσθέστε τη ζάχαρη και το καφέ.
Βήμα 3

Κατεβάστε από τη φωτιά και προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύετε.
Βήμα 4

Αδειάστε το μίγμα σε 6 μικρά καλούπια βάλτε τα στο ψυγείο για να σκληρύνει για τουλάχιστον 4 ώρες.
Βήμα 5

Σερβίρετε τη Πανακότα με νιφάδες σοκολάτας. Καλή σας Όρεξη!