Ένα γλυκό με ένα νόστιμο συνδυασμό γεύσεων και πολύ ελαφρύ για όσους κάνουν δίαιτα καθώς δεν περιέχει καθόλου αυγά.
Υλικά:
150 γραμμάρια λεύκη σοκολάτα250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
200 γραμμάρια φράουλες
100 γραμμάρια αμυγδαλωτά
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλιά Amaretto λικέρ
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλένουμε τις φράουλες, αφαιρούμε το κοτσάνι τους και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τες σε ένα μπολ με μια κουταλιά της σούπας ζάχαρη και το λικέρ.
Βήμα 2

Προετοιμασία της λευκής σοκολάτας, ψιλοκόβουμε τη λευκή σοκολάτα σε μια κατσαρόλα και τη λιώνουμε σε μπεν-μαρι μόλις η σοκολάτα λιώσει, σβήνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 100 ml ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
Βήμα 3

Τώρα τοποθετήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μείγμα με τη λευκή σοκολάτα.
Βήμα 4

Ανακατέψτε τη λευκή σοκολάτα με μια ξύλινη κουτάλα από κάτω προς τα πάνω.
Βήμα 5

Πάρτε ένα γυάλινο μπολάκι και τοποθετήστε στη βάση του μικρά στρόγγυλα μπισκοτάκια.
Βήμα 6

Καλύψτε με ένα στρώμα λευκή σοκολάτα και ρίξτε από πάνω μερικές κουταλιές από τις φράουλες.
Βήμα 7

Προσθέστε ακόμα ένα στρώμα μπισκοτάκια.
Βήμα 8

Καλύψτε με τη μους λευκής σοκολάτας.
Βήμα 9

Στολίστε το με κομμάτια από φράουλες, τοποθετήστε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρα. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!