Μια ελαφριά και νόστιμη συνταγή με ρύζι και λαχανικά.Μπορείτε να τη συνδυάσετε με μια σαλάτα της επιλογής σας αλλά και μια ελαφριά σάλτσα ντομάτας.
Υλικά:
220 γραμμάρια ρύζι1 καρότο
1 πατάτα
1 κολοκυθάκι
100 γραμμάρια τυρί κασέρι
20 γραμμάρια παρμεζάνα
200 ml μπεσαμέλ
20 γραμμάρια βούτυρο
20 γραμμάρια φρυγανιά
Αλάτι,πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλύνετε και καθαρίζετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με νερό και τα βράζουμε με λίγο ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι για 40 λεπτά
Βήμα 2

Εν τω μεταξύ στράγγιξε το βρασμένο ρύζι και ρίξτε το βούτυρο και τη παρμεζάνα.
Βήμα 3

Στραγγίζετε τα λαχανικά και κόψτε τα σε πολύ μικρά κομμάτια, έπειτα προσθέστε τα στο μπολ με το ρύζι και ανακατεύετε.
Βήμα 4

Προσθέστε το ψιλοκομμένο κασέρι, τη παρμεζάνα και 2/3 της σάλτσας μπεσαμέλ, αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5

Ανακατεύουμε απαλά το ρύζι και γεμίζουμε όλες τις φόρμες αφού τις βουτυρώσετε και τις πασπαλίσετε με τριμμένη φρυγανιά,ρίξτε τριμμένο τυρί από πάνω και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °, για 20-25 λεπτά.
Βήμα 6


Αφήστε να κρυώσει για λίγα λεπτά και γυρίστε ανάποδα. Σερβίρετε με σαλάτα της επιλογής σας και Καλή σας Όρεξη!