Παϊδάκια με πράσινες ελιές μαγειρεμένα με διαφορετικό τρόπο από ό, τι συνήθως . Οι μπριζόλες με πράσινες ελιές είναι ένα νόστιμο πιάτο με λίγα υλικά. Αν ψάχνετε για μια ιδέα για δείπνο που δεν θα πάρει πάρα πολύ χρόνο, δείτε τη παρακάτω συνταγή. Μπορείτε να τη συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα.
Υλικά:
Για 4 παϊδάκια
1/2 φλιτζάνι από λευκό κρασί
120 γραμμάρια ελιές πράσινες
1 κλαδάκι δεντρολίβανου
40 γραμμάρια βούτυρο
25 γραμμάρια αλεύρι
1 κουταλάκι αποξηραμένο σκόρδο
2 κουταλιές ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόβουμε μισές από τις ελιές τις βάζουμε σε ένα μπολάκι με το ελαιόλαδο και το αποξηραμένο σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύουμε για να σχηματίσουν μια κρέμα
Βήμα 2
Κάντε τις άκρες τις μπριζόλας και στη συνέχεια περάστε τη από το αλεύρι.
Βήμα 3
Σε ένα μεγάλο τηγάνι αντικολητικό βάλτε ένα κομμάτι βούτυρο με ένα κλαδάκι του δεντρολίβανο. Προσθέστε το κρέας με το αλεύρι και τηγανίζουμε και στις δύο πλευρές για λίγα λεπτά.
Βήμα 4
Σβήνουμε με το λευκό κρασί, προσθέστε την πάστα ελιάς που φτιάξαμε παραπάνω και τις υπόλοιπες ελιές και το αλάτι.
Βήμα 5
Σερβίρετε τις μπριζόλες με τις ελιές , μπορείτε να τις συνοδέψετε με μια πράσινη σαλάτα.
Καλή σας Όρεξη!