Μια διαφορετική συνταγή για μαρμελάδα είναι η μαρμελάδα με κολοκύθα.
Υλικά για 2 βαζάκια μαρμελάδας :
1 κιλό κολοκύθα
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουταλάκι τζίντζερ
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το τριμμένο τζίντζερ.
Βήμα 3
Μαγειρέψτε τη μαρμελάδα κολοκύθα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
Μόλις γίνει, βάλτε τη μαρμελάδα μέσα σε βάζα και γυριστέ τα ανάποδα.Κρατήστε τα βαζάκια μαρμελάδα κολοκύθας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, έτσι ώστε να ωριμάσουν και να διατηρηθούν σωστά.