Μια διαφορετική συνταγή για μαρμελάδα είναι η μαρμελάδα με κολοκύθα.
Υλικά για 2 βαζάκια μαρμελάδας :
1 κιλό κολοκύθα
400 γραμμάρια ζάχαρη
1 λεμόνι
1 κουταλάκι τζίντζερ
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_01 DSC_01](http://lh4.ggpht.com/-9nv_cpHjeDo/T8Ik2oFHwFI/AAAAAAAANfI/xQsbh-OMqlE/DSC_01_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόβουμε την κολοκύθα σε κομμάτια και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Βήμα 2
![preparare-marmellata-zucca02 preparare-marmellata-zucca02](http://lh3.ggpht.com/-KrVFa1RKETc/T8Ik5A1IPGI/AAAAAAAANfY/uyQcbVkqZyc/preparare-marmellata-zucca02_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τον πουρέ κολοκύθας σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού και το τριμμένο τζίντζερ.
Βήμα 3
![marmellata-zucca03 marmellata-zucca03](http://lh3.ggpht.com/-06-u5GhYbKg/T8Ik768BiKI/AAAAAAAANfo/Yj0gdxlPvWs/marmellata-zucca03_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε τη μαρμελάδα κολοκύθα σε μέτρια φωτιά για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 4
![DSC_027504 DSC_027504](http://lh6.ggpht.com/-vfIqACVWv08/T8Ik96r0OdI/AAAAAAAANf4/YXQGl77mnvs/DSC_027504_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Μόλις γίνει, βάλτε τη μαρμελάδα μέσα σε βάζα και γυριστέ τα ανάποδα.Κρατήστε τα βαζάκια μαρμελάδα κολοκύθας σε δροσερό και σκοτεινό μέρος, έτσι ώστε να ωριμάσουν και να διατηρηθούν σωστά.