ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Πίτα με πατάτες και ντομάτες

    focaccia-pugliese-con-pomodorini07
    Μια αρωματική  πίτα που έχει μια μαλακή ζύμη, πατάτες βραστές και  ντοματινια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,μπορείτε να της  προσθέσετε ελιές, κρεμμύδια και σκόρδο.


    Υλικά:


    250 γραμμάρια αλεύρι
    250 γραμμάρια  σιμιγδάλι
    300 ml  νερό
    150 γραμμάρια  πατάτες
    1/2 κουταλάκι  αλάτι
    4 κουταλιές  ελαιόλαδο
    15 γραμμάρια  μαγιά
    250 γραμμάρια ντοματινια
    Ρίγανη ,αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το  αλεύρι και το σιμιγδάλι , κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το βρασμένο πουρέ πατάτας.

    Βήμα 2

    DSC_002
    Προσθέστε  τη μαγιά διαλυμένη σε 100 ml χλιαρό νερό,  4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακιά και ελαφρώς κολλώδη.

    Βήμα 3

    DSC_003 DSC_004
    Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες, καλύπτοντας το μπολ με ένα υγρό πανί.

    Βήμα 4

    focaccia-pugliese05
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα  λαδωμένο ταψί και  με τα χέρια σας κατανείμετε ομοιόμορφα τη ζύμη. Πιέστε  κάθε ντομάτα να κολλήσει καλά στην πίτα.ρίξτε ρίγανη, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να φουσκώσει και πάλι για 30 λεπτά.

    Βήμα 5

    focaccia-pugliese06
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς  για 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Πίτα με πατάτες και ντομάτες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή