
Μια αρωματική πίτα που έχει μια μαλακή ζύμη, πατάτες βραστές και ντοματινια, ρίγανη και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο,μπορείτε να της προσθέσετε ελιές, κρεμμύδια και σκόρδο.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι
250 γραμμάρια σιμιγδάλι
300 ml νερό
150 γραμμάρια πατάτες
1/2 κουταλάκι αλάτι
4 κουταλιές ελαιόλαδο
15 γραμμάρια μαγιά
250 γραμμάρια ντοματινια
Ρίγανη ,αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι και το σιμιγδάλι , κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέστε το βρασμένο πουρέ πατάτας.
Βήμα 2

Προσθέστε τη μαγιά διαλυμένη σε 100 ml χλιαρό νερό, 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το αλάτι και αρχίστε να ζυμώνετε μέχρι η ζύμη να είναι μαλακιά και ελαφρώς κολλώδη.
Βήμα 3


Βάλτε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες, καλύπτοντας το μπολ με ένα υγρό πανί.
Βήμα 4

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και με τα χέρια σας κατανείμετε ομοιόμορφα τη ζύμη. Πιέστε κάθε ντομάτα να κολλήσει καλά στην πίτα.ρίξτε ρίγανη, λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο και αφήστε το να φουσκώσει και πάλι για 30 λεπτά.
Βήμα 5
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200° βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει πριν το κόψετε σε φέτες.Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!