Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή που μπορείτε να προσθέσετε μέντα, βασιλικό, μαϊντανό και δεντρολίβανο
Υλικά:
300 γραμμάρια λαζάνια
300 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
1 ματσάκι δυόσμο
20 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς κέλυφος
2 σκελίδες σκόρδο
50 ml λευκό κρασί
Αλάτι. πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τα φύλλα δυόσμου, τα βάζουμε σε ένα γουδί και πολτοποιούμε τα αμύγδαλα χωρίς το κέλυφος, μία σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.
Βήμα 2

Ψιλοκόψτε τα όλα μαζί για να αποκτήσουν ένα πυκνό και ομοιόμορφο χρώμα.
Βήμα 3

Λιώνουμε το σκόρδο στο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και προσθέσετε τις γαρίδες για λίγα λεπτά .
Βήμα 4

Στη συνέχεια ρίχνουμε το λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 5

Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες, τα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό.
Βήμα 6

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το πέστο δυόσμου, ανακατεύετε γρήγορα για να πάει παντού.
Βήμα 7

Διακοσμήστε το πιάτο με κλωναράκια δυόσμου και ψιλοκομμένα αμύγδαλα.
Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!