ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Λαζάνια με δυόσμο και γαρίδες

    tagliatellegamberimenta7
    Ένα καλοκαιρινό πιάτο με μια νόστιμη και ελαφριά συνταγή που μπορείτε να  προσθέσετε μέντα, βασιλικό, μαϊντανό και δεντρολίβανο

    Υλικά:


    300 γραμμάρια λαζάνια
    300 γραμμάρια αποφλοιωμένες γαρίδες
    1 ματσάκι δυόσμο
    20 γραμμάρια αμύγδαλα χωρίς κέλυφος
    2 σκελίδες σκόρδο
    50 ml  λευκό κρασί
    Αλάτι. πιπέρι
    Ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    mentamandorle1
    Καθαρίστε τα φύλλα δυόσμου,  τα βάζουμε σε ένα γουδί  και  πολτοποιούμε   τα αμύγδαλα  χωρίς το  κέλυφος, μία σκελίδα σκόρδο, μια κουταλιά της σούπας λάδι και μια πρέζα αλάτι.


    Βήμα 2

    pestodimenta2
    Ψιλοκόψτε τα όλα  μαζί για να αποκτήσουν ένα πυκνό και ομοιόμορφο χρώμα.


    Βήμα 3

    gamberetti3
    Λιώνουμε το σκόρδο στο τηγάνι, προσθέτουμε ελαιόλαδο και  προσθέσετε τις γαρίδες για λίγα λεπτά .

    Βήμα 4

    dscf5874
    Στη  συνέχεια  ρίχνουμε το  λευκό κρασί, αλάτι, πιπέρι και  το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το κρατάμε στην άκρη.

    Βήμα 5

    tagliatellegamberi5
    Εν τω μεταξύ, βράζουμε τα  ζυμαρικά, τα σουρώνουμε  και  τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τις γαρίδες, τα ζεσταίνουμε σε υψηλή θερμοκρασία για 1 λεπτό.


    Βήμα 6

    tagliatellementamandorlegamberi6
    Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και  προσθέτουμε το πέστο δυόσμου, ανακατεύετε γρήγορα για να πάει παντού.

    Βήμα 7

    tagliatellegamberimenta7
    Διακοσμήστε το πιάτο με κλωναράκια δυόσμου και  ψιλοκομμένα  αμύγδαλα. 
    Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Λαζάνια με δυόσμο και γαρίδες
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή