Μια συνταγή για ζυμαρικά με πέστο κολοκυθάκια και ζαμπόν , ένας καταπληκτικός συνδυασμός διαφορετικός από τους συνηθισμένους.
Υλικά:
320 γραμμάρια μακαρόνια
200 γραμμάρια ζαμπόν
250 γραμμάρια κολοκυθάκια
10 γραμμάρια κουκουνάρι
10 γραμμάρια αμύγδαλα
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Βασιλικός
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λωρίδες, αφαιρέστε τυχόν σπόρους εάν έχουν.
Βήμα 2
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κουκουνάρια, τη παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι και το βασιλικό.Ανακατέψτε όλα τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδεις.
Βήμα 4
Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζαμπόν.
Βήμα 5
Σβήστε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα κολοκύθι.
Βήμα 6
Σοτάρετε τα ζυμαρικά με το ζαμπόν τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι με λίγα λεπτά.
Βήμα 7
Σερβίρετε με λίγο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Bon Appetit! Καλή σας Όρεξη!