ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ζυμαρικά πέστο κολοκυθάκια και ζαμπόν

    pasta-prosciutto-e-pesto88
    Μια  συνταγή για ζυμαρικά με πέστο κολοκυθάκια και ζαμπόν , ένας καταπληκτικός συνδυασμός διαφορετικός από τους συνηθισμένους.



    Υλικά:


    320 γραμμάρια μακαρόνια
    200 γραμμάρια  ζαμπόν
    250  γραμμάρια   κολοκυθάκια
    10 γραμμάρια  κουκουνάρι
    10 γραμμάρια αμύγδαλα
    25 γραμμάρια  παρμεζάνα τριμμένη
    2 σκελίδες σκόρδο
    30 ml  ελαιόλαδο
    Αλάτι
    Βασιλικός

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_0451
    Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λωρίδες, αφαιρέστε τυχόν σπόρους εάν έχουν.


    Βήμα 2

    preparazione-pesto-zucchine2 DSC_04783
    Κόψτε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κουκουνάρια, τη παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι και το βασιλικό.Ανακατέψτε όλα τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο.

    Βήμα 3

    pestozuccchine4
    Ανακατέψτε μέχρι να γίνει  κρεμώδεις.

    Βήμα 4

    DSC_051655
    Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζαμπόν.

    Βήμα 5

    pasta-con-pesto-di-zucchine6
    Σβήστε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε τα βρασμένα  ζυμαρικά  και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα κολοκύθι.

    Βήμα 6

    DSC_052977
    Σοτάρετε τα ζυμαρικά με  το ζαμπόν  τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι με λίγα λεπτά.

    Βήμα 7

    pasta-prosciutto-e-pesto88
    Σερβίρετε με λίγο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Bon Appetit! Καλή σας Όρεξη!
    Ζυμαρικά πέστο κολοκυθάκια και ζαμπόν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή