Μια συνταγή για ζυμαρικά με πέστο κολοκυθάκια και ζαμπόν , ένας καταπληκτικός συνδυασμός διαφορετικός από τους συνηθισμένους.
Υλικά:
320 γραμμάρια μακαρόνια
200 γραμμάρια ζαμπόν
250 γραμμάρια κολοκυθάκια
10 γραμμάρια κουκουνάρι
10 γραμμάρια αμύγδαλα
25 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
2 σκελίδες σκόρδο
30 ml ελαιόλαδο
Αλάτι
Βασιλικός
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_0451 DSC_0451](http://lh4.ggpht.com/-VBlo2ZAjaTw/T-4FdmYrtnI/AAAAAAAAPmQ/UVBCj-r57vw/DSC_0451_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίστε τα κολοκυθάκια και κόψτε τα σε λωρίδες, αφαιρέστε τυχόν σπόρους εάν έχουν.
Βήμα 2
![preparazione-pesto-zucchine2 preparazione-pesto-zucchine2](http://lh5.ggpht.com/-lsAHMld0wbY/T-4FfmukmBI/AAAAAAAAPmg/nfAwzzfAq2g/preparazione-pesto-zucchine2_thumb%25255B14%25255D.jpg?imgmax=800)
![DSC_04783 DSC_04783](http://lh6.ggpht.com/-1FGm14U8B7U/T-4Fi89M5GI/AAAAAAAAPmw/iJEggWrY6S4/DSC_04783_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόψτε τα κολοκυθάκια σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με τα κουκουνάρια, τη παρμεζάνα, τα αμύγδαλα, μία σκελίδα σκόρδο, αλάτι και το βασιλικό.Ανακατέψτε όλα τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο.
Βήμα 3
![pestozuccchine4 pestozuccchine4](http://lh3.ggpht.com/-q-fJ9g9a1DE/T-4FlGQgJcI/AAAAAAAAPnA/Wv1SW-AXfRQ/pestozuccchine4_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδεις.
Βήμα 4
![DSC_051655 DSC_051655](http://lh5.ggpht.com/-oBI86PxEzJM/T-4Fn3WHS8I/AAAAAAAAPnQ/tL2Lb5a3-Xc/DSC_051655_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τηγανίζουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε το ζαμπόν.
Βήμα 5
![pasta-con-pesto-di-zucchine6 pasta-con-pesto-di-zucchine6](http://lh6.ggpht.com/-sRkhYV7S0Vs/T-4Fq21EXzI/AAAAAAAAPng/CRCIJwalWUQ/pasta-con-pesto-di-zucchine6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σβήστε τη φωτιά και στη συνέχεια προσθέστε τα βρασμένα ζυμαρικά και τα σκεπάζουμε με τη σάλτσα κολοκύθι.
Βήμα 6
![DSC_052977 DSC_052977](http://lh5.ggpht.com/-VYIekWr_NVQ/T-4Ft_5TE0I/AAAAAAAAPnw/JH6MblYbDBY/DSC_052977_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Σοτάρετε τα ζυμαρικά με το ζαμπόν τη σάλτσα πέστο σε ένα τηγάνι με λίγα λεπτά.
Βήμα 7
![pasta-prosciutto-e-pesto88 pasta-prosciutto-e-pesto88](http://lh6.ggpht.com/-x5skZLm7iNE/T-4FwFvTRUI/AAAAAAAAPoA/UvVJOX1cgqk/pasta-prosciutto-e-pesto88_thumb%25255B15%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε με λίγο πιπέρι και τριμμένη παρμεζάνα. Bon Appetit! Καλή σας Όρεξη!