ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Σάλτσα μπάρμπεκιου


    salsa-bbq5
    Η  σάλτσα μπάρμπεκιου, είναι μια γλυκόξινη σάλτσα που  χρησιμοποιείται κυρίως για να συνοδεύσει κρέας μαγειρεμένο στη σχάρα.Υπάρχουν διαφορετικές συνταγές για να φτιάξει κάνεις  τη σάλτσα μπάρμπεκιου, αλλά όλες έχουν την ίδια βάση, το σκόρδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ετοιμάστε μόνοι σας τη φρέσκια σάλτσα μπάρμπεκιου και απολαυστε την..


    Υλικά:

    200 γραμμάρια  ντομάτα
    20 γραμμάρια πελτές  ντομάτας
    1 κρεμμύδι
    1 σκελίδα σκόρδο
    25 γραμμάρια  βούτυρο
    25 ml ελαιόλαδο
    30 ml ξύδι
    2 κουταλιές του καφέ ζάχαρη
    50 γραμμάρια  μουστάρδα
    1 κουταλάκι του γλυκού  σάλτσα Tabasco
    1 κουταλιά σάλτσα Worcestershire,
    Αλάτι, σκόνη τσίλι


    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_1
    Καθαρίζουμε το κρεμμύδι,το ψιλοκόβουμε και το προσθέτουμε μαζί  με  το λάδι,  το σκόρδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα.

    Βήμα 2


    DSC_2
    Μετά από 5 με 10 λεπτά, προσθέτουμε το ξύδι.

    Βήμα 3


    DSC_3
    Προσθέτουμε  σάλτσα ντομάτας, το πελτέ ντομάτας, τη ζάχαρη και μουστάρδα.

    Βήμα 4


    salsa-4
    Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

    Βήμα 5


    salsa-bbq5
    Όταν πήξει, προσθέτουμε τη σάλτσα Worcestershire, το ταμπάσκο, κόκκινο πιπέρι και το αλάτι.Περάστε τη σάλτσα  μπάρμπεκιου από το   μπλέντερ και στη συνέχεια το βάζουμε σε ένα πήλινο μπολ και σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.
    Σάλτσα μπάρμπεκιου
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή