ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μελιτζάνες με παρμεζάνα


    parmigiana-di-melanzane10
    Οι   μελιτζάνες με παρμεζάνα είναι μια συνταγή  άλλα ναπολιτάνικα, αυτή  η συνταγή είναι διαδεδομένη σε πολλές παραλλαγές σε όλη τη νότια Ιταλία.Μια νόστιμη συνταγή και διαφορετική από τις συνηθισμένες..

     

    Υλικά:

    1 κιλό  μελιτζάνες
    500 ml  ντοματακια ψιλοκομμένα
    50 γραμμάρια  τριμμένη  παρμεζάνα
    300 γραμμάρια τυρί  μοτσαρέλα σε φέτες
    1 αυγό
    Βασιλικός, αλάτι, ελαιόλαδο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_01
    Ετοιμάστε μια ελαφριά σάλτσα με ντομάτα  με ελαιόλαδο, αλάτι και βασιλικό.Πλένουμε τις  μελιτζάνες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις  κόβουμε σε λεπτές φέτες 3 χιλιοστά περίπου.

    Βήμα 2

    DSC_02
    Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα τρυπητό και καλύψτε τις με χοντρό αλάτι ανάμεσα στα στρώματα. Σκεπάστε τα με ένα πιάτο και τοποθετήστε  από πάνω μια κατσαρόλα με νερό  για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.

    Βήμα 3

    DSC_03
    Μετά από μισή ώρα, ξεπλύνετε τις  μελιτζάνες  με κρύο νερό και πιέστε απαλά.

    Βήμα 4

    DSC_04
    Τηγανίζουμε μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.

    Βήμα 5

    DSC_05
    Χτυπάτε ένα αυγό και το βάζετε   στις τηγανητές   μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει  παντού.

    Βήμα 6

    primostrato06
    Απλώστε στον πάτο του ταψιού ένα στρώμα από την  έτοιμη σάλτσα με ντομάτα, ένα στρώμα με τις τηγανητές μελιτζάνες  και στη συνέχεια απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας.

    Βήμα 7

    dscf17
    Καλύψτε με ένα στρώμα από φέτες τυρί μοτσαρέλα, απλώστε στη  κορυφή μια κουτάλα από τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.

    Βήμα 8

    secondostrato08
    Καλύπτουμε με ένα άλλο στρώμα  με  τις μελιτζάνες.

    Βήμα 9

    parmigianadimelanzane09
    Τέλος βάζουμε μια  στρώση της σάλτσας και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.Ψήνουμε το ογκρατέν στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Αφήστε το να κρυώσει και απολαύσετε. Καλή σας Όρεξη!
    Μελιτζάνες με παρμεζάνα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή