Οι μελιτζάνες με παρμεζάνα είναι μια συνταγή άλλα ναπολιτάνικα, αυτή η συνταγή είναι διαδεδομένη σε πολλές παραλλαγές σε όλη τη νότια Ιταλία.Μια νόστιμη συνταγή και διαφορετική από τις συνηθισμένες..
Υλικά:
1 κιλό μελιτζάνες500 ml ντοματακια ψιλοκομμένα
50 γραμμάρια τριμμένη παρμεζάνα
300 γραμμάρια τυρί μοτσαρέλα σε φέτες
1 αυγό
Βασιλικός, αλάτι, ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_01 DSC_01](http://lh4.ggpht.com/-OD4KnGXMEwk/UCdei_39ALI/AAAAAAAARd4/NV5Y2fTvG3M/DSC_01_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ετοιμάστε μια ελαφριά σάλτσα με ντομάτα με ελαιόλαδο, αλάτι και βασιλικό.Πλένουμε τις μελιτζάνες, αφαιρούμε τη φλούδα και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες 3 χιλιοστά περίπου.
Βήμα 2
![DSC_02 DSC_02](http://lh3.ggpht.com/-Z62gdJkEMDQ/UCdelrS1xhI/AAAAAAAAReI/NgHeDYfYK-0/DSC_02_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τις φέτες της μελιτζάνας σε ένα τρυπητό και καλύψτε τις με χοντρό αλάτι ανάμεσα στα στρώματα. Σκεπάστε τα με ένα πιάτο και τοποθετήστε από πάνω μια κατσαρόλα με νερό για να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
Βήμα 3
![DSC_03 DSC_03](http://lh5.ggpht.com/-jU-xKiB7EaE/UCdeoNQZwxI/AAAAAAAAReY/jkwJT6zOvvQ/DSC_03_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μετά από μισή ώρα, ξεπλύνετε τις μελιτζάνες με κρύο νερό και πιέστε απαλά.
Βήμα 4
![DSC_04 DSC_04](http://lh5.ggpht.com/-AOFNi8ujTfA/UCdeq4aW-wI/AAAAAAAAReo/x6LMMKPLxv8/DSC_04_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Τηγανίζουμε μελιτζάνες σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές.
Βήμα 5
![DSC_05 DSC_05](http://lh4.ggpht.com/-ZlTBEiRXv0M/UCdetRHnOqI/AAAAAAAARe4/u33GsSbh4UY/DSC_05_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Χτυπάτε ένα αυγό και το βάζετε στις τηγανητές μελιτζάνες με τέτοιο τρόπο ώστε να πάει παντού.
Βήμα 6
![primostrato06 primostrato06](http://lh3.ggpht.com/-lu5kCK3RI7E/UCdev1m42oI/AAAAAAAARfI/pKAYnE-6ZtA/primostrato06_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Απλώστε στον πάτο του ταψιού ένα στρώμα από την έτοιμη σάλτσα με ντομάτα, ένα στρώμα με τις τηγανητές μελιτζάνες και στη συνέχεια απλώνουμε ένα στρώμα σάλτσας.
Βήμα 7
![dscf17 dscf17](http://lh4.ggpht.com/-QF1G2KF8rjE/UCdezFIc3dI/AAAAAAAARfY/B9yaS9koRl0/dscf17_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε με ένα στρώμα από φέτες τυρί μοτσαρέλα, απλώστε στη κορυφή μια κουτάλα από τη σάλτσα και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Βήμα 8
![secondostrato08 secondostrato08](http://lh3.ggpht.com/-wfgrUUrbQOM/UCde3dACm3I/AAAAAAAARfo/aDhYBJ0TWIQ/secondostrato08_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύπτουμε με ένα άλλο στρώμα με τις μελιτζάνες.
Βήμα 9
![parmigianadimelanzane09 parmigianadimelanzane09](http://lh5.ggpht.com/-13w81HRiq68/UCde5xYSh2I/AAAAAAAARf4/enXUBWBUOMw/parmigianadimelanzane09_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τέλος βάζουμε μια στρώση της σάλτσας και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.Ψήνουμε το ογκρατέν στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.Αφήστε το να κρυώσει και απολαύσετε. Καλή σας Όρεξη!