Το γκουακαμόλε είναι μια μεξικάνικη σάλτσα η προέλευση της οποίας έχει ρίζες στην παράδοση των Αζτέκων. Είναι μια σάλτσα από αβοκάντο και αρωματισμένο με χυμό λάιμ, ντομάτα, κρεμμύδι, κύμινο, αλάτι και σερβίρεται συνήθως ως ορεκτικό συνοδευόμενο από tortilla chips.
Υλικά:
1 αβοκάντο
1/2 λάιμ
1 ντομάτα
1 κρεμμυδάκι
Σπόρους από κύμινο
Αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Κόψτε το αβοκάντο στη μέση και με τη βοήθεια ενός μαχαιριού, αφαιρέστε το κουκούτσι.
Βήμα 2
Με τη βοήθεια από ένα κουταλάκι του γλυκού αφαιρέστε όλη τη σάρκα του και βάλτε τη σε ένα γουδί.
Βήμα 3
Κάντε πολτό το αβοκάντο προσθέτοντας χυμό λάιμ
Βήμα 4
Προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και τη ντομάτα στο αβοκάντο μαζί με τους σπόρους κύμινου και μία πρέζα αλάτι και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Χτυπήστε άλλη μια φορά το γκουακαμόλε με ένα γουδοχέρι και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 6
Σερβίρετε το guacamole ως ορεκτικό μαζί με taco!