Ετοιμάστε εύκολα και γρήγορα καλαθάκια για παγωτό ή και για φρουτοσαλάτα ή απλά και σαντιγί διακοσμημένα με φρέσκα φρούτα ή νιφάδες σοκολάτας.
Υλικά:
35 γραμμάρια από ασπράδια αυγών (1 αυγό)85 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
35 γραμμάρια βούτυρο
35 γραμμάρια αλεύρι
300 ml κρέμα γάλακτος
50 γραμμάρια κεράσια σε σιρόπι
Βανιλια
Συνταγή:
Βήμα 1
Χτυπάμε τα ασπράδια με τη ζάχαρη άχνη με ένα πιρούνι. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και το αλεύρι και λίγες σταγόνες βανίλια.
Βήμα 2
Σε ένα ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα και με τη βοήθεια ενός κυπέλλου σχεδιάστε 4 κύκλους διαμέτρου 12 εκατοστών σε απόσταση μεταξύ τους. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα της ζύμης με ένα πινέλο ή με το πίσω μέρος ενός κουταλιού και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 6-8 λεπτά.
Βήμα 3
Θα είναι έτοιμα όταν αρχίζουν να παίρνουν ένα καφέ χρώμα.Σηκώστε τα καλαθάκια όταν είναι ακόμα ζεστά με τη βοήθεια ενός κουταλιού.
Βήμα 4
Ακουμπήστε τες ανάποδα επάνω σε φορμάκια και διαμορφώστε το σχήμα τους όταν είναι ζεστές.
Βήμα 5
Αφού κρυώσουν, γυρίστε τα καλαθάκια. Χτυπάμε την κρέμα με 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη Γεμίστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με σαντιγί και γεμίστε τα καλαθάκια γαρνίρετε με κεράσια σε σιρόπι ή με φρέσκα φρούτα και σερβίρετε αμέσως. Καλή σας Όρεξη!