Μια νόστιμη συνταγή με θαλασσινά και κους – κους.
Υλικά:
300 γραμμάρια ξιφία400 γραμμάρια γαρίδες
500 γραμμάρια μύδια
500 γραμμάρια κυδώνια
250 γραμμάρια ντομάτες
Σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
300 γραμμάρια κους-κους
1 κουταλιά βούτυρο
Συνταγή:
Βήμα 1

Βάλτε τα μύδια σε κρύο νερό και αλάτι για 30 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν από τυχόν ακαθαρσίες.
Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Προσθέστε το κομμένο ξιφία σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Βήμα 3

Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση, μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες.
Βήμα 4

Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι ανοίγετε τα κυδώνια και τα μύδια, μαγειρέψτε τα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ανοίξουν όλα. Κρατήστε μερικά κελύφη θαλασσινών για το γαρνίρισμα και προσθέστε στη σάλτσα το ζωμό αφού πρώτα το έχετε περάσει μέσα από ένα κόσκινο.
Βήμα 5

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο. Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βήμα 6

Ρίξτε ένα ποτήρι κους κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε 250 ml ζωμό από τα μύδια και ανακατεύουμε μέχρι το υγρό να απορροφηθεί εντελώς, προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο και τα μύδια και τα κυδώνια.
Βήμα 7

Βάλτε το κουσκούς σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα στο κέντρο, διακοσμήσετε το πιάτο με θαλασσινά και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!