ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κους κους με θαλασσινά


    cuscus-di-pesce8
    Μια  νόστιμη συνταγή με θαλασσινά και κους – κους.

     

    Υλικά:

    300  γραμμάρια  ξιφία
    400 γραμμάρια γαρίδες
    500 γραμμάρια  μύδια
    500 γραμμάρια κυδώνια
    250 γραμμάρια ντομάτες
    Σχοινόπρασο
    Αλάτι, πιπέρι
    Ελαιόλαδο
    1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
    300  γραμμάρια κους-κους
    1 κουταλιά βούτυρο

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    vongole1
    Βάλτε τα μύδια σε κρύο νερό και αλάτι για 30 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν από   τυχόν ακαθαρσίες.

    Βήμα 2

    DSC_07592
    Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Προσθέστε το κομμένο ξιφία σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

    Βήμα 3

    gamberi3
    Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση, μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τις  γαρίδες.

    Βήμα 4

    frutti-di-mare4
    Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι ανοίγετε τα κυδώνια και τα μύδια, μαγειρέψτε τα  σε υψηλή θερμοκρασία  μέχρι να ανοίξουν όλα. Κρατήστε μερικά κελύφη θαλασσινών  για το γαρνίρισμα και προσθέστε στη σάλτσα το ζωμό αφού πρώτα το έχετε περάσει μέσα από ένα κόσκινο.

    Βήμα 5

    condimento-cous-cous-pesce5
    Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και  το σχοινόπρασο. Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.

    Βήμα 6

    DSC_08046
    Ρίξτε ένα ποτήρι κους κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε 250 ml ζωμό από τα μύδια και ανακατεύουμε μέχρι το υγρό να  απορροφηθεί εντελώς, προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο και τα μύδια και τα κυδώνια.

    Βήμα 7

    DSC_081877
    Βάλτε το κουσκούς σε ένα μπολ και περιχύνουμε  με τη σάλτσα στο κέντρο, διακοσμήσετε το πιάτο με θαλασσινά και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Κους κους με θαλασσινά
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή