Μια νόστιμη συνταγή με θαλασσινά και κους – κους.
Υλικά:
300 γραμμάρια ξιφία400 γραμμάρια γαρίδες
500 γραμμάρια μύδια
500 γραμμάρια κυδώνια
250 γραμμάρια ντομάτες
Σχοινόπρασο
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
300 γραμμάρια κους-κους
1 κουταλιά βούτυρο
Συνταγή:
Βήμα 1
![vongole1 vongole1](http://lh3.ggpht.com/-HiV7o_x9PhE/UDFgrA0FjeI/AAAAAAAASuk/g0or31_P0JM/vongole1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε τα μύδια σε κρύο νερό και αλάτι για 30 λεπτά, ώστε να καθαρίσουν από τυχόν ακαθαρσίες.
Βήμα 2
![DSC_07592 DSC_07592](http://lh6.ggpht.com/-mzd-7ZUC8Do/UDFgtalLmlI/AAAAAAAASu0/POBZUqpMYnE/DSC_07592_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο.Προσθέστε το κομμένο ξιφία σε μικρά κομμάτια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.
Βήμα 3
![gamberi3 gamberi3](http://lh6.ggpht.com/-yT237khDPk8/UDFgv28lX2I/AAAAAAAASvE/c_LDDG4K9bg/gamberi3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σβήνουμε με το λευκό κρασί και προσθέτουμε τις ντομάτες κομμένες στη μέση, μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τις γαρίδες.
Βήμα 4
![frutti-di-mare4 frutti-di-mare4](http://lh5.ggpht.com/-43C5Pe6RNg8/UDFgyU7GYnI/AAAAAAAASvU/XXIJKZW4KQ8/frutti-di-mare4_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα ξεχωριστό τηγάνι ανοίγετε τα κυδώνια και τα μύδια, μαγειρέψτε τα σε υψηλή θερμοκρασία μέχρι να ανοίξουν όλα. Κρατήστε μερικά κελύφη θαλασσινών για το γαρνίρισμα και προσθέστε στη σάλτσα το ζωμό αφού πρώτα το έχετε περάσει μέσα από ένα κόσκινο.
Βήμα 5
![condimento-cous-cous-pesce5 condimento-cous-cous-pesce5](http://lh6.ggpht.com/-89ZtbjHhTiI/UDFg1DG0iTI/AAAAAAAASvk/4X9-zspmqm0/condimento-cous-cous-pesce5_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το σχοινόπρασο. Κλείνουμε τη φωτιά και σκεπάζουμε με το καπάκι.
Βήμα 6
![DSC_08046 DSC_08046](http://lh5.ggpht.com/-in4UHf-ERpY/UDFg3VCShuI/AAAAAAAASv0/jdh4ZRxfhns/DSC_08046_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Ρίξτε ένα ποτήρι κους κους σε ένα μπολ, προσθέτουμε 250 ml ζωμό από τα μύδια και ανακατεύουμε μέχρι το υγρό να απορροφηθεί εντελώς, προσθέστε ένα κομματάκι βούτυρο και τα μύδια και τα κυδώνια.
Βήμα 7
![DSC_081877 DSC_081877](http://lh6.ggpht.com/-PnjW7DFqm7I/UDFg5v1WbBI/AAAAAAAASwE/teWcJHnUIaQ/DSC_081877_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Βάλτε το κουσκούς σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα στο κέντρο, διακοσμήσετε το πιάτο με θαλασσινά και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!