Αυτή η πίτα με μανιτάρι είναι μια εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή, θα τη λατρέψουν όλοι όσοι είναι λάτρεις των μανιταριών.
Υλικά:
1 ρολό σφολιάτα
100 ml μπεσαμέλ
500 γραμμάρια μανιτάρια
70 γραμμάρια ζαμπόν
100 γραμμάρια τυρί
100 γραμμάρια γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
Λάδι, αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίστε τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί, αφαιρέστε το κοτσάνι τους, και κόψτε τα σε φέτες.
Βήμα 2

Σοτάρουμε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τα μανιτάρια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 15 λεπτά.
Βήμα 3

Βάλτε τα μανιτάρια σε ένα μπολ με τις λωρίδες ζαμπόν.
Βήμα 4

Ανοίγουμε το ρολό σφολιάτας βουτυρώνουμε το ταψί μας ρίχνουμε στη βάση ένα στρώμα μπεσαμέλ.
Βήμα 5

Καλύψτε με μανιτάρια και το ζαμπόν.
Βήμα 6

Κόβουμε το τυρί σε κύβους και το τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια της πίτας στη συνέχεια, κόψτε την περίσσεια ζύμη σε λωρίδες και δώστε σχήμα στην πίτα.Αλείψτε με λίγο γάλα και ψήστε στους 190 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 7

Στη συνέχεια, αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε τη να κρυώσει.Κόβουμε την πίτα με μανιτάρια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!