Μια συνταγή με μαραθοριζα και σάλτσα μπεσαμέλ, μια συνταγή ελαφριά και με μοναδική γεύση.
Υλικά:
2 μαραθοριζες200 ml από σάλτσα
25 γραμμάρια παρμεζάνα
4 καρύδια
Αλάτι,πιπέρι
Βούτυρο
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_0951 DSC_0951](http://lh6.ggpht.com/-gmctconOqNk/UHF2HbkbCmI/AAAAAAAAVu0/zYbE6ipmBYo/DSC_0951_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίστε το μάραθο αφαιρώντας το εξωτερικό μέρος και τα σκληρότερα κομμάτια.Κόψτε σε 4 κομμάτια και ξεπλύνετε κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
![DSC_02 DSC_02](http://lh5.ggpht.com/-dW4-MRlaqkc/UHF2J3xYXQI/AAAAAAAAVvE/WOTD6UCAb14/DSC_02_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε το μάραθο σε βραστό νερό για δέκα λεπτά.
Βήμα 3
![DSC_03 DSC_03](http://lh5.ggpht.com/-4HG0rX02Qmg/UHF2L7hM-jI/AAAAAAAAVvU/g4k0UWaP48c/DSC_03_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Στραγγίξτε τα και βουτυρώστε ένα ταψί, τοποθετήστε το μάραθο.
Βήμα 4
![finocchi-noci4 finocchi-noci4](http://lh5.ggpht.com/-3Sz7paKrjYY/UHF2OUBmMwI/AAAAAAAAVvk/yGBJdeX7nJ0/finocchi-noci4_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίστε με τα καρύδια χοντροκομμένα αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 5
![finocchi-al-gratin5 finocchi-al-gratin5](http://lh3.ggpht.com/-_-sKK8k-lno/UHF2Q3FCTII/AAAAAAAAVv0/HAgBYHIkT_U/finocchi-al-gratin5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καλύψτε με μπεσαμέλ και παρμεζάνα και ψήστε στους 180 βαθμούς.
Βήμα 6
![finocchi-gratinati6 finocchi-gratinati6](http://lh5.ggpht.com/-H3YCEh4kwcQ/UHF2TtdpzOI/AAAAAAAAVwE/pTFjczRGa5U/finocchi-gratinati6_thumb%25255B13%25255D.jpg?imgmax=800)
Ψήνουμε για 20 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.