Ζυμαρικά με παρμεζάνα και λαχανικά είναι μια συνταγή πολύ δημοφιλές στη Ιταλία, μια ξεχωριστή συνταγή για όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.
Υλικά:
300 γραμμάρια ολικής άλεσης ζυμαρικά
200 γραμμάρια πατάτες
150 γραμμάρια παντζάρια
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί κασέρι
50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λωρίδες μόνο το φύλλωμα τους, κόβουμε και τις πατάτες σε κομμάτια.
Βήμα 2
Μαγειρέψτε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Τώρα προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
Με με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
Πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα σε κύβους και με το τριμμένο τυρί κασέρι.
Βήμα 6
Σε ένα τηγάνι , λιώστε το βούτυρο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 7
Αφαιρέστε το σκόρδο και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο στα ζυμαρικά.
Βήμα 8
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύετε καλά για να λιώσει το τυρί και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!