Ζυμαρικά με παρμεζάνα και λαχανικά είναι μια συνταγή πολύ δημοφιλές στη Ιταλία, μια ξεχωριστή συνταγή για όσους τολμούν να δοκιμάζουν νέες γεύσεις.
Υλικά:
300 γραμμάρια ολικής άλεσης ζυμαρικά
200 γραμμάρια πατάτες
150 γραμμάρια παντζάρια
150 γραμμάρια τριμμένο τυρί κασέρι
50 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
50 γραμμάρια βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_1 DSC_1](http://lh6.ggpht.com/-z5BCbC71VFE/UJY8ppZBk3I/AAAAAAAAX2I/D-khYWCFGpk/DSC_1_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε τα παντζάρια και τα κόβουμε σε λωρίδες μόνο το φύλλωμα τους, κόβουμε και τις πατάτες σε κομμάτια.
Βήμα 2
![DSC_2 DSC_2](http://lh3.ggpht.com/-cMzmeGw6yMM/UJY8yEN0YpI/AAAAAAAAX2Y/FOaaU0TVA_4/DSC_2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Μαγειρέψτε τα λαχανικά σε αλατισμένο νερό για 5 λεπτά.
Βήμα 3
![verdure-e-pizzoccheri3 verdure-e-pizzoccheri3](http://lh5.ggpht.com/-ZNxuw-h2JWY/UJY87RjZq6I/AAAAAAAAX2o/jHNPfQWMG7E/verdure-e-pizzoccheri3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τώρα προσθέστε τα ζυμαρικά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Βήμα 4
![DSC_33164 DSC_33164](http://lh6.ggpht.com/-rHiS26dfpM0/UJY8_hrdj_I/AAAAAAAAX24/xDSi38hHqR4/DSC_33164_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Με με μια τρυπητή κουτάλα τοποθετήστε τα σε ένα ταψάκι.
Βήμα 5
![DSC_33205 DSC_33205](http://lh4.ggpht.com/-MTeFF7Tn4VU/UJY9CcVkB0I/AAAAAAAAX3I/i34JtcBiDPQ/DSC_33205_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα σε κύβους και με το τριμμένο τυρί κασέρι.
Βήμα 6
![DSC_33136 DSC_33136](http://lh5.ggpht.com/-k3BrO0sH0lc/UJY9FV_55LI/AAAAAAAAX3Y/GeGcc2fhcFA/DSC_33136_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα τηγάνι , λιώστε το βούτυρο μαζί με μια σκελίδα σκόρδο.
Βήμα 7
![pizzoccheri-valtellina7 pizzoccheri-valtellina7](http://lh5.ggpht.com/-35FtkxGql_E/UJY9IhncJfI/AAAAAAAAX3o/vZUpwGImVVo/pizzoccheri-valtellina7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφαιρέστε το σκόρδο και ρίξτε το λιωμένο βούτυρο στα ζυμαρικά.
Βήμα 8
![pizzoccheri-alla-valtellinese8 pizzoccheri-alla-valtellinese8](http://lh6.ggpht.com/-xdF6WvC1Ir0/UJY9Lx78ilI/AAAAAAAAX34/6qe-uD0rLAA/pizzoccheri-alla-valtellinese8_thumb%25255B2%25255D.jpg?imgmax=800)
Σερβίρετε το φαγητό ζεστό και το πασπαλίζουμε με πιπέρι, ανακατεύετε καλά για να λιώσει το τυρί και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!