Η τάρτα με μαρμελάδα αποτελείται από μια βάση της ζαχαροπλαστικής με αμύγδαλα αρωματισμένα με κανέλα, βανίλια και τη φλούδα λεμονιού και γέμιση από κόκκινη μαρμελάδα σταφίδα. Η συγκεκριμένη συνταγή για αυτή τη τάρτα χρονολογείται από το 1653.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια αμύγδαλα
125 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα λεμονιού
400 γραμμάρια από μαρμελάδα σταφίδα
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Βήμα 2

Ανακατέψτε και στο κέντρο βάλτε το βουτύρου σε χοντρά κομμάτια και τα αυγά.
Βήμα 3

Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να χαλαρώσει για μια ώρα.
Βήμα 4

Βγάλτε τη ζύμη και τα 2/3 από αυτά τεντώστε τα σε ένα πάχος φύλλου 3 mm.
Βήμα 5

Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
Βήμα 6

Τρυπήστε ελαφρά τη ζύμη και καλύψτε τη με μαρμελάδα.
Βήμα 7

Κόψτε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη για να τις τοποθετήσουμε στην τάρτα μας.
Βήμα 8

Τοποθετήστε τις λωρίδες στην τάρτα μας και πιέστε με τα δάκτυλα τις συνδέσεις για να ενωθούν, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 9

Βγάλτε τη από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!