ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Τάρτα με μαρμελάδα

    linzertorte-austriaca9
    Η τάρτα με μαρμελάδα αποτελείται από μια βάση της ζαχαροπλαστικής με αμύγδαλα αρωματισμένα με κανέλα, βανίλια και τη φλούδα λεμονιού και γέμιση από κόκκινη μαρμελάδα σταφίδα. Η συγκεκριμένη συνταγή για αυτή τη τάρτα  χρονολογείται από το  1653.


    Υλικά:


    300 γραμμάρια αλεύρι
    100 γραμμάρια  αμύγδαλα
    125 γραμμάρια  ζάχαρη
    120 γραμμάρια  βούτυρο
    2 αυγά
    1 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
    1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
    1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
    Ξύσμα λεμονιού
    400 γραμμάρια από μαρμελάδα σταφίδα

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_051
    Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.

    Βήμα 2

    DSC_0522
    Ανακατέψτε και στο κέντρο βάλτε  το βουτύρου  σε χοντρά κομμάτια και τα αυγά.

    Βήμα 3

    base-linzer-torte3
    Ανακατέψτε  με τα δάχτυλά σας  για να σχηματίσετε  τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να χαλαρώσει για μια ώρα.

    Βήμα 4

    DSC_04
    Βγάλτε τη ζύμη και  τα 2/3 από αυτά  τεντώστε τα  σε ένα πάχος φύλλου 3 mm.

    Βήμα 5

    DSC_05
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.

    Βήμα 6

    preparazione-torta-di-linz6
    Τρυπήστε ελαφρά τη ζύμη και καλύψτε τη με μαρμελάδα.

    Βήμα 7

    DSC_05907
    Κόψτε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη για να τις τοποθετήσουμε στην τάρτα μας.

    Βήμα 8

    linzer-torte8
    Τοποθετήστε τις λωρίδες στην τάρτα μας και πιέστε με τα δάκτυλα τις συνδέσεις για να ενωθούν, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους  180 βαθμούς  για περίπου 30 λεπτά.


    Βήμα 9

    linzertorte-austriaca9
    Βγάλτε τη  από το φούρνο, την  αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!
    Τάρτα με μαρμελάδα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή