Η τάρτα με μαρμελάδα αποτελείται από μια βάση της ζαχαροπλαστικής με αμύγδαλα αρωματισμένα με κανέλα, βανίλια και τη φλούδα λεμονιού και γέμιση από κόκκινη μαρμελάδα σταφίδα. Η συγκεκριμένη συνταγή για αυτή τη τάρτα χρονολογείται από το 1653.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια αμύγδαλα
125 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια βούτυρο
2 αυγά
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Ξύσμα λεμονιού
400 γραμμάρια από μαρμελάδα σταφίδα
Συνταγή:
Βήμα 1
![DSC_051 DSC_051](http://lh4.ggpht.com/-8AeIdR4PrAQ/UIPaC78Rg7I/AAAAAAAAXXE/OSuafo5p9QQ/DSC_051_thumb%25255B9%25255D.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπολ, τοποθετήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ και τη βανίλια.
Βήμα 2
![DSC_0522 DSC_0522](http://lh6.ggpht.com/-cxmXdIfx06I/UIPaFuPUZeI/AAAAAAAAXXQ/i2ImJ3RIQhY/DSC_0522_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε και στο κέντρο βάλτε το βουτύρου σε χοντρά κομμάτια και τα αυγά.
Βήμα 3
![base-linzer-torte3 base-linzer-torte3](http://lh3.ggpht.com/-uKs_IsVmeK0/UIPaIXJekgI/AAAAAAAAXXk/hlWmAYOkYug/base-linzer-torte3_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανακατέψτε με τα δάχτυλά σας για να σχηματίσετε τη ζύμη σε μια μπάλα και τοποθετήστε τη στο ψυγείο για να χαλαρώσει για μια ώρα.
Βήμα 4
![DSC_04 DSC_04](http://lh6.ggpht.com/-sJNOaXu1dqk/UIPaL_bz9tI/AAAAAAAAXX0/6K8F-Ou570E/DSC_04_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε τη ζύμη και τα 2/3 από αυτά τεντώστε τα σε ένα πάχος φύλλου 3 mm.
Βήμα 5
![DSC_05 DSC_05](http://lh4.ggpht.com/-Qawk5VNM0bc/UIPaPTP_0II/AAAAAAAAXYE/eajzRjpaVfw/DSC_05_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για τάρτες.
Βήμα 6
![preparazione-torta-di-linz6 preparazione-torta-di-linz6](http://lh4.ggpht.com/-bYmZjLZTkzE/UIPaS-bRGKI/AAAAAAAAXYU/NYqg0DelaVU/preparazione-torta-di-linz6_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Τρυπήστε ελαφρά τη ζύμη και καλύψτε τη με μαρμελάδα.
Βήμα 7
![DSC_05907 DSC_05907](http://lh4.ggpht.com/-rkTE-Vr67Bw/UIPaV0TtsyI/AAAAAAAAXYk/Xoz6O3Hktxs/DSC_05907_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόψτε σε λωρίδες την υπόλοιπη ζύμη για να τις τοποθετήσουμε στην τάρτα μας.
Βήμα 8
![linzer-torte8 linzer-torte8](http://lh6.ggpht.com/-gJo6taVfFXU/UIPaZbIBaXI/AAAAAAAAXY0/3JVCsu7p77w/linzer-torte8_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τοποθετήστε τις λωρίδες στην τάρτα μας και πιέστε με τα δάκτυλα τις συνδέσεις για να ενωθούν, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 9
![linzertorte-austriaca9 linzertorte-austriaca9](http://lh5.ggpht.com/-_r0QQAqNR0M/UIPacdHA76I/AAAAAAAAXZE/FOqaG0ZO5KU/linzertorte-austriaca9_thumb%25255B10%25255D.jpg?imgmax=800)
Βγάλτε τη από το φούρνο, την αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!