Μια συνταγή για κέικ με μαύρη σοκολάτα και βατόμουρα, είναι ένα επιδόρπιο που με κέρδισε για την απλότητα της προετοιμασίας, φινέτσα και γούστο που μόνο η σοκολάτα μπορεί να δώσει. Η συνταγή για αυτό το κέικ σοκολάτας με τα μούρα είναι γαλλικής προέλευσης.
Υλικά:
250 γραμμάρια από μαύρη σοκολάτα4 αυγά
70 γραμμάρια αλεύρι
220 γραμμάρια ζάχαρη
220 γραμμάρια βούτυρο
Βατόμουρα
Συνταγή:
Βήμα 1

Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί.
Βήμα 2

Ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα σε ένα μπολ με τη ζάχαρη, τα αυγά, το αλεύρι και το βούτυρο λιωμένο.
Βήμα 3

Ζυμώστε το μίγμα για να γίνει ένα ομογενές μείγμα.
Βήμα 4


Ρίχνουμε το μισό μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ. Πλένετε και στεγνώνετε τα βατόμουρα και τα τοποθετούμε σε όλη την επιφάνεια του κέικ (και στην άκρη για να διακοσμήσετε το κέικ. Καλύψτε με το υπόλοιπο μείγμα την επιφάνεια του κέικ.
Βήμα 5

Ψήστε το κέικ σοκολάτα με τα βατόμουρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ° για 30 λεπτά.Αφήστε να κρυώσει,και διακοσμήστε το κέικ με βατόμουρα.Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!