Η κολοκυθόπιτα είναι μια πίτα που μπορεί να φτιαχτεί με 2 τρόπους είτε αλμυρή είτε γλυκιά σας παραθέτουμε την πιο γλυκιά συνταγή της.
Υλικά:
150 αλεύρι 001 αυγό
50 γραμμάρια ζάχαρη
50 γραμμάρια βούτυρο
1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκαλιού
1 πρέζα μαγιά
Συστατικά για τη γέμιση
3 αυγά
110 γραμμάρια ζάχαρη
120 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
400 γραμμάρια κολοκύθας
1 κουταλάκι κανέλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
1 πρέζα αλάτι
Συνταγή:
Βήμα 1
Καθαρίστε την κολοκύθα αφαιρώντας τους σπόρους τις ίνες και τη φλούδα, να τον πολτό,κόψτε τη σε κομμάτια και μαγειρέψτε τη στον ατμό για 15 λεπτά ή εναλλακτικά στο φούρνο για 20 λεπτά.
Βήμα 2
Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό, το βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Βήμα 3
Ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και συμπαγής, τυλίξτε τη σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Βήμα 4
Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τραπέζι με τη βοήθεια ενός πλάστη, σηκώστε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψί και αλευρωμένο.
Βήμα 5
Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι και κόψτε κατά μήκος όλα τις άκρες που περισσεύουν με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπήστε τσιμπήστε τη ζύμη όπως στη παραπάνω εικόνα. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
Βήμα 6
Σε ένα μπολ, βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι, το τριμμένο τζίντζερ και τη κανέλα. Ανακατέψτε και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.
Βήμα 7
Ρίξτε το πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Βήμα 8
Χύστε το μίγμα στη βάση του ταψιού μας και ψήστε την κολοκυθόπιτα στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά και στη συνέχεια να συνεχίστε στους 170 βαθμούς για τα επόμενα 40 λεπτά.
Βήμα 9
Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την κολοκυθόπιτα μέχρι να κρυώσει. Σερβίρετε σε φέτες με σαντιγί. Καλή σας Όρεξη!