ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κολοκυθόπιτα

    Torta-di-zucca-halloween13
    Η κολοκυθόπιτα είναι μια πίτα που μπορεί να φτιαχτεί  με 2 τρόπους είτε αλμυρή είτε γλυκιά σας παραθέτουμε την πιο γλυκιά συνταγή της.

    Υλικά:

    150 αλεύρι 00
    1 αυγό
    50 γραμμάρια   ζάχαρη
    50 γραμμάρια   βούτυρο
    1 κουταλάκι  ξύσμα πορτοκαλιού
    1 πρέζα μαγιά
    Συστατικά για τη γέμιση
    3 αυγά
    110 γραμμάρια   ζάχαρη
    120 γραμμάρια  κρέμα γάλακτος
    400 γραμμάρια  κολοκύθας
    1 κουταλάκι κανέλα
    1/2 κουταλάκι του γλυκού  τζίντζερ
    1 πρέζα αλάτι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    polpa-di-zucca1
    Καθαρίστε την κολοκύθα αφαιρώντας τους σπόρους τις  ίνες και τη φλούδα, να τον πολτό,κόψτε τη σε  κομμάτια και μαγειρέψτε τη  στον ατμό για 15 λεπτά ή εναλλακτικά στο φούρνο για 20 λεπτά.

    Βήμα 2

    DSC_3412
    Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάντε  μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό, το  βούτυρο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα πορτοκαλιού.


    Βήμα 3

    pasta-frolla-per-torta-di-zucca3
    Ζυμώνετε όλα τα υλικά μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακιά και συμπαγής, τυλίξτε τη  σε πλαστική μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Βήμα 4

    DSC_344 DSC_34425
    Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα τραπέζι με τη βοήθεια ενός πλάστη, σηκώστε τη ζύμη  σε  ένα λαδωμένο ταψί και αλευρωμένο.

    Βήμα 5

    base-pumpkin-pie6
    Απλώστε τη ζύμη στο ταψάκι και κόψτε κατά μήκος όλα τις άκρες που περισσεύουν με τη βοήθεια ενός πιρουνιού τρυπήστε τσιμπήστε τη ζύμη όπως στη παραπάνω εικόνα. Βάλτε τη βάση στο ψυγείο, εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση.

    Βήμα 6

    ripieno-torta-zucca7 DSC_34558
    Σε ένα μπολ, βάλτε τα αυγά, τη ζάχαρη, μια πρέζα αλάτι,  το τριμμένο τζίντζερ και τη κανέλα. Ανακατέψτε και προσθέστε την κρέμα γάλακτος.

    Βήμα 7

    crema-di-zucca9 Crema-pumpkin-pie10
    Ρίξτε το πουρέ κολοκύθας και ανακατέψτε  μέχρι  να γίνει μια λεία κρέμα.


    Βήμα 8

    Pumpkin-pie-americana11
    Χύστε το μίγμα στη βάση του ταψιού μας και ψήστε την κολοκυθόπιτα στους 200 βαθμούς για τα πρώτα 10 λεπτά και στη συνέχεια να συνεχίστε  στους 170 βαθμούς για τα επόμενα 40 λεπτά.

    Βήμα 9

    Torta-di-zucca-americana12
    Μόλις είναι έτοιμη, αφήστε την κολοκυθόπιτα μέχρι να κρυώσει. Σερβίρετε  σε φέτες  με σαντιγί. Καλή σας Όρεξη!
    Κολοκυθόπιτα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή