Μανιταρόσουπα με φασόλια, μια συνταγή με την έντονη γεύση από τα μανιτάρια σε συνδυασμό με το φρυγανισμένο ψωμί γίνεται ένα πλήρες γεύμα και υγιεινό.
Υλικά:
200 γραμμάρια ξερά φασόλια
400 γραμμάρια μανιτάρια
1 σκελίδα σκόρδο
3 κουταλιές σάλτσα ντομάτας
1 κόκκινη πιπεριά
250 ml ζωμός λαχανικών
Αλάτι,ελαιόλαδο
100 γραμμάρια λευκό ψωμί
1 κουταλιά σκόρδο και σκόρδο αποξηραμένο
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
Συνταγή:
Βήμα 1
Βάλτε τα φασόλια να φουσκώσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας σε μια κατσαρόλα με νερό και μια πρέζα μαγειρική σόδα.Αδειάστε το νερό,και βάλτε καινούργιο νερό και μαγειρέψτε τα φασόλια για περίπου μία ώρα.
Βήμα 2
Τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι μια σκελίδα σκόρδο και πιπέρι, προσθέτουμε αλάτι, τα μανιτάρια και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά.Προσθέστε και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Τώρα προσθέστε τα βρασμένα φασόλια, ρίχνουμε και το ζωμό λαχανικών ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε τη σούπα για άλλα 10 λεπτά. Μόλις η σούπα είναι έτοιμη, καλύψτε με ένα καπάκι.
Βήμα 4
Ετοιμάζουμε το κρουτόν του ψωμιού, σε ένα τηγάνι με λίγο καυτό ελαιόλαδο, ρίχνουμε το ψωμί μας, το αποξηραμένο σκόρδο και μια πρέζα μαϊντανό ψιλοκομμένο
Βήμα 5
Σερβίρετε τη σούπα με τα μανιτάρια και τα φασόλια συνοδευτικά με κρουτον. Καλή σας Όρεξη!