ΝΕΑ
  Από το Blogger.

  Καραμελώμενα μήλα

  mele-caramellate-di-halloween7
  Τα μήλα με  καραμέλα είναι μια συνταγή  η οποία γεννήθηκε στην Αμερική το 1908, χάρη σε ένα πείραμα που έγινε από τον William W. Kolbκατασκευαστής καραμελών, ο οποίος  αναζητούσε  νέες Χριστουγεννιάτικες συνταγές  που να γίνονται με κόκκινη καραμέλα αρωματισμένη με κανέλα, έτσι  αποφάσισε να βυθίσει  τα μήλα  μέσα στο μείγμα. Η διαίσθηση του για να ανακαλύψει νέες συνταγές ήταν μια μεγάλη επιτυχία γιατί πουλώντας καραμελωμένα μήλα σε όλη το χώρα, ζαχαροπλαστεία,  εκθέσεις και παραστάσεις τσίρκου  έγινε διάσημος εκείνος και φυσικά τα νόστιμα καραμελωμένα μήλα. Η συνταγή θέλει πολύ λίγο χρόνο για γίνει επιτυχώς όμως, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο μαγειρικής, αλλιώς θα πρέπει να δοκιμάζεται με τα δάχτυλα σας για την σωστή θερμοκρασία της καραμέλας.


  Υλικά:

  4 μήλα
  100 ml από το νερό
  500 γραμμάρια   ζάχαρη
  30 γραμμάρια  μέλι
  1/2 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
  1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
  Χρωστικές τροφίμων

  Συνταγή:

  Βήμα 1

  mele1
  Πλύνετε τα μήλα, ξηρό, αφαιρέστε το κοτσάνι και  και τοποθετήστε σε κάθε μήλο ένα ξύλινο ραβδί ή πλαστικό.

  Βήμα 2

  DSC_002
  Ετοιμάστε την  καραμέλα, αν έχετε  θερμόμετρο για το κέικ θα είναι πολύ πιο εύκολο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσει το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό.

  Βήμα 3

  DSC_003
  Αφήστε το σιρόπι να πάρει  μια βράση, πρέπει να φτάσει το 100° βαθμούς  στη συνέχεια, προσθέστε τη χρωστική ουσία, τη κανέλα και τη  βανίλια.

  Βήμα 4

  DSC_004
  Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία 150°  βαθμούς.

  Βήμα 5

  caramellare-mele5
  Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (θα το ξέρετε χύνοντας μια σταγόνα καραμέλας σε ένα μπολ με κρύο νερό και  αν πήξει είναι έτοιμο), πιάστε  τα μήλα από το πλαστικό ραβδάκι  και βουτήξτε τα μέσα στο σιρόπι για  να καλύπτουν  με ένα λεπτό στρώμα της καραμέλας.

  Βήμα 6

  mele-stregate6
  Τοποθετήστε τα καραμελωμένα μήλα σε μια σχάρα στην οποία έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα από κάτω.

  Βήμα 7

  DSC_008
  Όταν η καραμέλα κρυώσει σερβίρετε! Καλή σας Όρεξη!
  Καραμελώμενα μήλα
  • Σχόλια
  • Συνδέσεις
  Κορυφή