Τα μήλα με καραμέλα είναι μια συνταγή η οποία γεννήθηκε στην Αμερική το 1908, χάρη σε ένα πείραμα που έγινε από τον William W. Kolb, κατασκευαστής καραμελών, ο οποίος αναζητούσε νέες Χριστουγεννιάτικες συνταγές που να γίνονται με κόκκινη καραμέλα αρωματισμένη με κανέλα, έτσι αποφάσισε να βυθίσει τα μήλα μέσα στο μείγμα. Η διαίσθηση του για να ανακαλύψει νέες συνταγές ήταν μια μεγάλη επιτυχία γιατί πουλώντας καραμελωμένα μήλα σε όλη το χώρα, ζαχαροπλαστεία, εκθέσεις και παραστάσεις τσίρκου έγινε διάσημος εκείνος και φυσικά τα νόστιμα καραμελωμένα μήλα. Η συνταγή θέλει πολύ λίγο χρόνο για γίνει επιτυχώς όμως, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο μαγειρικής, αλλιώς θα πρέπει να δοκιμάζεται με τα δάχτυλα σας για την σωστή θερμοκρασία της καραμέλας.
Υλικά:
4 μήλα100 ml από το νερό
500 γραμμάρια ζάχαρη
30 γραμμάρια μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Χρωστικές τροφίμων
Συνταγή:
Βήμα 1

Πλύνετε τα μήλα, ξηρό, αφαιρέστε το κοτσάνι και και τοποθετήστε σε κάθε μήλο ένα ξύλινο ραβδί ή πλαστικό.
Βήμα 2

Ετοιμάστε την καραμέλα, αν έχετε θερμόμετρο για το κέικ θα είναι πολύ πιο εύκολο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσει το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό.
Βήμα 3

Αφήστε το σιρόπι να πάρει μια βράση, πρέπει να φτάσει το 100° βαθμούς στη συνέχεια, προσθέστε τη χρωστική ουσία, τη κανέλα και τη βανίλια.
Βήμα 4

Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία 150° βαθμούς.
Βήμα 5

Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (θα το ξέρετε χύνοντας μια σταγόνα καραμέλας σε ένα μπολ με κρύο νερό και αν πήξει είναι έτοιμο), πιάστε τα μήλα από το πλαστικό ραβδάκι και βουτήξτε τα μέσα στο σιρόπι για να καλύπτουν με ένα λεπτό στρώμα της καραμέλας.
Βήμα 6

Τοποθετήστε τα καραμελωμένα μήλα σε μια σχάρα στην οποία έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα από κάτω.
Βήμα 7

Όταν η καραμέλα κρυώσει σερβίρετε! Καλή σας Όρεξη!