ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Καραμελώμενα μήλα

    mele-caramellate-di-halloween7
    Τα μήλα με  καραμέλα είναι μια συνταγή  η οποία γεννήθηκε στην Αμερική το 1908, χάρη σε ένα πείραμα που έγινε από τον William W. Kolbκατασκευαστής καραμελών, ο οποίος  αναζητούσε  νέες Χριστουγεννιάτικες συνταγές  που να γίνονται με κόκκινη καραμέλα αρωματισμένη με κανέλα, έτσι  αποφάσισε να βυθίσει  τα μήλα  μέσα στο μείγμα. Η διαίσθηση του για να ανακαλύψει νέες συνταγές ήταν μια μεγάλη επιτυχία γιατί πουλώντας καραμελωμένα μήλα σε όλη το χώρα, ζαχαροπλαστεία,  εκθέσεις και παραστάσεις τσίρκου  έγινε διάσημος εκείνος και φυσικά τα νόστιμα καραμελωμένα μήλα. Η συνταγή θέλει πολύ λίγο χρόνο για γίνει επιτυχώς όμως, είναι αναγκαίο να χρησιμοποιήσετε ένα θερμόμετρο μαγειρικής, αλλιώς θα πρέπει να δοκιμάζεται με τα δάχτυλα σας για την σωστή θερμοκρασία της καραμέλας.


    Υλικά:

    4 μήλα
    100 ml από το νερό
    500 γραμμάρια   ζάχαρη
    30 γραμμάρια  μέλι
    1/2 κουταλάκι του γλυκού  κανέλα
    1 κουταλάκι του γλυκού  εκχύλισμα βανίλιας
    Χρωστικές τροφίμων

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    mele1
    Πλύνετε τα μήλα, ξηρό, αφαιρέστε το κοτσάνι και  και τοποθετήστε σε κάθε μήλο ένα ξύλινο ραβδί ή πλαστικό.

    Βήμα 2

    DSC_002
    Ετοιμάστε την  καραμέλα, αν έχετε  θερμόμετρο για το κέικ θα είναι πολύ πιο εύκολο. Σε μια μικρή κατσαρόλα, λιώσει το μέλι με τη ζάχαρη και το νερό.

    Βήμα 3

    DSC_003
    Αφήστε το σιρόπι να πάρει  μια βράση, πρέπει να φτάσει το 100° βαθμούς  στη συνέχεια, προσθέστε τη χρωστική ουσία, τη κανέλα και τη  βανίλια.

    Βήμα 4

    DSC_004
    Ανακατεύουμε και σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά για λίγα λεπτά μέχρι να φθάσει σε θερμοκρασία 150°  βαθμούς.

    Βήμα 5

    caramellare-mele5
    Όταν η καραμέλα είναι έτοιμη (θα το ξέρετε χύνοντας μια σταγόνα καραμέλας σε ένα μπολ με κρύο νερό και  αν πήξει είναι έτοιμο), πιάστε  τα μήλα από το πλαστικό ραβδάκι  και βουτήξτε τα μέσα στο σιρόπι για  να καλύπτουν  με ένα λεπτό στρώμα της καραμέλας.

    Βήμα 6

    mele-stregate6
    Τοποθετήστε τα καραμελωμένα μήλα σε μια σχάρα στην οποία έχετε τοποθετήσει μια λαδόκολλα από κάτω.

    Βήμα 7

    DSC_008
    Όταν η καραμέλα κρυώσει σερβίρετε! Καλή σας Όρεξη!
    Καραμελώμενα μήλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή