Μια διαφορετική συνταγή από τις συνηθισμένες καρυδόπιτες, η καρυδόπιτα με σοκολάτα είναι εξίσου νόστιμη και πιο απολαυστική.
Υλικά:
100 γραμμάρια μαύρη σοκολάτα
125 γραμμάρια βούτυρο
3 αυγά
170 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια αλεύρι
50 γραμμάρια κομματάκια σοκολάτας
120 γραμμάρια καρύδια
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα με παχύ πυθμένα, λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα.
Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο με τη λιωμένη σοκολάτα.
Βήμα 3

Ανακατέψτε καλά στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ,ανακατεύουμε καλά για να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Βήμα 4

Επίσης, προσθέστε τα ψιλοκομμένα καρύδια και τα κομματάκια σοκολάτας.
Βήμα 5


Τέλος, προσθέστε τα χτυπημένα ασπράδια αυγών και ανακατεύουμε καλά.
Βήμα 6

Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο και και το ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά.
Βήμα 7

Ελέγξτε αν έχει γίνει με το τεστ της οδοντογλυφίδας, και όταν η καρυδόπιτα είναι έτοιμη, την αναποδογυρίζετε σε μια πιατέλα.
Βήμα 8

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουμε την καρυδόπιτα με ζάχαρη άχνη, γαρνίρετε με λίγα καρύδια και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!