Νιόκι με μανιτάρια μια συνταγή για αυτούς που λατρεύουν τα νιόκι να τα δοκιμάζουν με διαφορετικό τρόπο και με νέες απολαυστικές σάλτσες.
Υλικά:
1 κιλό νιόκι400 γραμμάρια μανιτάρια
300 ml κρέμα γάλακτος
300 γραμμάρια τυρί προβολόνε
40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, λάδι.
Συνταγή:
Βήμα 1
Προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο, καθαρίστε τα μανιτάρια και προσθέστε τα στο τηγάνι, προσθέστε και το αλάτι και μαγειρεύουμε για περίπου δέκα λεπτά.
Βήμα 2
Ρίξτε τη κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε τα μανιτάρια μαζί με 2/3 της παρμεζάνας.
Βήμα 3
Παίρνουμε τη σάλτσα και την τοποθετούμε στο μίξερ μέχρι να γίνει μια κρεμώδη σάλτσα μανιταριών και την ξανά τοποθετούμε στο τηγάνι.
Βήμα 4
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα νιόκι σε αλατισμένο νερό, στράγγιξε τα με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τη σάλτσα. Προσθέστε το τυρί προβολόνε σε κύβους και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Τοποθετήστε τα νιόκι με μανιτάρια σε πήλινα μικρά δοχεία, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα και διακοσμήστε με μανιτάρια, τοποθετήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° βαθμούς για 10 λεπτά. Καλή σας Όρεξη!