Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για κέικ με καρότο.
Υλικά:
300 γραμμάρια καρότα
180 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα
180 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
50 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1
![1 1](http://lh3.ggpht.com/-jEfhW_zOkJw/ULt-gI5344I/AAAAAAAAZy8/KVStiS3wEBk/1_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Καθαρίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τη φλούδα τα τρίβουμε σε τρίφτη και έπειτα βάλτε τα σε ένα μπολ με το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2
![2 2](http://lh3.ggpht.com/--jcWVvjCT5U/ULt-jJDDNXI/AAAAAAAAZzM/qwY7D6kQ4Yg/2_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Κόβουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα καρότα και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3
![DSC_04 DSC_04](http://lh3.ggpht.com/-79vMktDcFXo/ULt-lME_nRI/AAAAAAAAZzc/OXywgGL1e5Y/DSC_04_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να ενσωματωθεί κάθε αυγό πριν από την προσθήκη του επόμενου.
Βήμα 4
![5 5](http://lh3.ggpht.com/-c6jjS7GCIWA/ULt-oDQDp1I/AAAAAAAAZzs/3n_h_jlsjvI/5_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομαλή.
Βήμα 5
![torta-carote6 torta-carote6](http://lh6.ggpht.com/-3XnYbWd1VH0/ULt-qs701iI/AAAAAAAAZz8/pxqv_WU6MU4/torta-carote6_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Χύστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βήμα 6
![7 7](http://lh6.ggpht.com/-dH5zvJ9b3Hs/ULt-s6RbOuI/AAAAAAAAZ0M/BqpShIhLQaY/7_thumb%25255B8%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε το να κρυώσει το κέικ καρότο και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φόρμα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 7
![9 9](http://lh5.ggpht.com/-A_US8WSN_qU/ULt-veAkCBI/AAAAAAAAZ0c/4GJGyqOXU3I/9_thumb%25255B7%25255D.jpg?imgmax=800)
Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε το κέικ με καρότο. Καλή σας Όρεξη!