Μια εύκολη και νόστιμη συνταγή για κέικ με καρότο.
Υλικά:
300 γραμμάρια καρότα
180 γραμμάρια αμύγδαλα αποφλοιωμένα
180 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
50 γραμμάρια αλεύρι τύπου 00
1/2 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
1 κουταλάκι φλούδα λεμονιού
Ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα καρότα, αφαιρούμε τη φλούδα τα τρίβουμε σε τρίφτη και έπειτα βάλτε τα σε ένα μπολ με το ξύσμα λεμονιού.
Βήμα 2

Κόβουμε τα αμύγδαλα και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέστε τα καρότα και το λεμόνι και ανακατεύουμε.
Βήμα 3

Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, φροντίζοντας να ενσωματωθεί κάθε αυγό πριν από την προσθήκη του επόμενου.
Βήμα 4

Τέλος, προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατεύουμε μέχρι η ζύμη να γίνει ομαλή.
Βήμα 5

Χύστε το μείγμα σε μια βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.
Βήμα 6

Αφήστε το να κρυώσει το κέικ καρότο και στη συνέχεια, αφαιρέστε από τη φόρμα και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη.
Βήμα 7

Αφήστε να κρυώσει και σερβίρετε το κέικ με καρότο. Καλή σας Όρεξη!