ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Ψωμί ακορντεόν

    pane-a-fisarmonica11
    Μια συνταγή για ένα γευστικό ψωμί  που λόγω του σχήματός του είναι  τόσο ξεχωριστό η γέμιση έχει ζαμπόν, τυρί και ντομάτα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές με τη γέμιση και να έχετε διαφορετικές γεύσεις.

    Υλικά:

    500 γραμμάρια  αλεύρι 00
    1 αυγό
    60 ml  ελαιόλαδο
    10 γραμμάρια αλάτι
    10  γραμμάρια ζάχαρη
    200 ml γάλα
    20 γραμμάρια μαγιά
    200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
    150 γραμμάρια ζαμπόν
    100 ml σάλτσα ντομάτας

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    DSC_01
    Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και να ρίξτε  το αυγό, το λάδι και το αλάτι.

    Βήμα 2

    DSC_2
    Ξεκινήστε να εργάζεστε από το εσωτερικό,  προσθέστε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.

    Βήμα 3

    DSC_013
    Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει  μια λεία πάστα.

    Βήμα 4

    DSC_4
    Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη.

    Βήμα 5

    DSC_5
    Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και  το ζαμπόν.


    Βήμα 6

    DSC_6
    Διπλώνουμε  στα δύο και τα κόβουμε σφραγίζοντας καλά τις άκρες.


    Βήμα 7

    DSC_7
    Τοποθετήστε τα σε μια  λαδωμένη φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο.

    Βήμα 8

    pane-a-fisarmonica8
    Μόλις τα τοποθετήσετε όλα βάλτε το στο φούρνο στους 40 βαθμούς για να φουσκώσει λίγο.

    Βήμα 9

    pan-brioche-ripieno9
    Μόλις το ψωμί είναι φουσκωμένο, βουρτσίστε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο γάλα και ψήστε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.


    Βήμα 10

    DSC_10
    Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει πριν να το αφαιρέσετε από  το καλούπι.

    Βήμα 11

    12
    Και εδώ είναι η φωτογραφία του εσωτερικού του. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Ψωμί ακορντεόν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή