Μια συνταγή για ένα γευστικό ψωμί που λόγω του σχήματός του είναι τόσο ξεχωριστό η γέμιση έχει ζαμπόν, τυρί και ντομάτα. Μπορείτε να κάνετε εναλλαγές με τη γέμιση και να έχετε διαφορετικές γεύσεις.
Υλικά:
500 γραμμάρια αλεύρι 001 αυγό
60 ml ελαιόλαδο
10 γραμμάρια αλάτι
10 γραμμάρια ζάχαρη
200 ml γάλα
20 γραμμάρια μαγιά
200 γραμμάρια καπνιστό τυρί
150 γραμμάρια ζαμπόν
100 ml σάλτσα ντομάτας
Συνταγή:
Βήμα 1
Τοποθετήστε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και να ρίξτε το αυγό, το λάδι και το αλάτι.
Βήμα 2
Ξεκινήστε να εργάζεστε από το εσωτερικό, προσθέστε το χλιαρό γάλα με τη μαγιά και τη ζάχαρη.
Βήμα 3
Ζυμώστε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια λεία πάστα.
Βήμα 4
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τέσσερα μέρη.
Βήμα 5
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε ένα ορθογώνιο, βάζουμε τη σάλτσα ντομάτας, το τυρί και το ζαμπόν.
Βήμα 6
Διπλώνουμε στα δύο και τα κόβουμε σφραγίζοντας καλά τις άκρες.
Βήμα 7
Τοποθετήστε τα σε μια λαδωμένη φόρμα το ένα δίπλα στο άλλο.
Βήμα 8
Μόλις τα τοποθετήσετε όλα βάλτε το στο φούρνο στους 40 βαθμούς για να φουσκώσει λίγο.
Βήμα 9
Μόλις το ψωμί είναι φουσκωμένο, βουρτσίστε την επιφάνεια της ζύμης με λίγο γάλα και ψήστε στους 180 για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 10
Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει πριν να το αφαιρέσετε από το καλούπι.
Βήμα 11
Και εδώ είναι η φωτογραφία του εσωτερικού του. Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!