ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Τάρτα Tiramisu

    12
    Η τάρτα Tiramisu είναι μια απόλαυση για τα μάτια και τον ουρανίσκο.

    Υλικά:


    300 γραμμάρια  00 αλεύρι
    2 αυγά
    100 γραμμάρια  ζάχαρη
    100 γραμμάρια βούτυρο
    1 κουταλάκι τριμμένη φλούδα λεμονιού
    1/2 κουταλάκι του γλυκού  μπέικιν πάουντερ
    3 κουταλιές Nutella
    200 ml  καφέ
    12 μπισκότα  ladyfingers
    2 κρόκους αυγών
    100 γραμμάρια   ζάχαρη
    250 γραμμάρια κρεμώδες  τυρί
    150 ml κρέμα γάλακτος
    Κακάο σε σκόνη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    01
    Ξεκινάμε με την προετοιμασία της ζύμης. Σε ένα μπολ βάζουμε  το αλεύρι με τα αυγά, τη ζάχαρη, το βούτυρο  κομμένο σε μικρά κομμάτια, λίγο ξύσμα λεμονιού και το μπέικιν πάουντερ.


    Βήμα 2

    02
    Ανακατεύουμε τα υλικά με τα δάχτυλά  από το κέντρο και συνεχίζουμε.

    Βήμα 3

    03
    Σχηματίζουμε ένα μικρό  καρβέλι και το βάζουμε στο ψυγείο καλυμμένο με μια μεμβράνη για μισή ώρα.

    Βήμα 4

    04
    Μόλις περάσουν τα 30 λεπτά, πάρτε τη ζύμη και την  ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια για να αποκτήσουμε  ένα φύλλο πάχους περίπου 3 mm.

    Βήμα 5

    05
    Τη τοποθετούμε σε  ένα βουτυρωμένη  και αλευρωμένη φόρμα και τη τσιμπάμε με τα δόντια ενός πιρουνιού.

    Βήμα 6

    06
    Σκεπάστε  με λαδόκολλα και τοποθετήστε στο φούρνο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφαιρέστε το χαρτί και  συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5/10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει.

    Βήμα 7

    07
    Μόλις βγει από  το φούρνο, απλώστε στη βάση με Nutella.


    Βήμα 8

    08
    Βουτήξτε τα  μπισκότα ladyfingers στον καφέ και απλώστε τα πάνω στη  nutella.

    Βήμα 9

    09 10
    Ετοιμάστε την κρέμα,  σε ένα μπολ βάλτε τους κρόκους των αυγών με το τυρί σε κρέμα  και ανακατεύουμε προσθέτουμε αν θέλουμε και άλλη  ζάχαρη. Τέλος  ανακατεύετε για να γίνει  η κρέμα κρεμώδης  και ομοιογενή.

    Βήμα 10

    11
    Ρίχνουμε το μείγμα με τη  κρέμα  πάνω από τα μπισκότα.

    Βήμα 11

    13
    Στρώνουμε καλά την κρέμα και  πασπαλίζουμε  με σκόνη από  κακάο,  προσθέτουμε  κομμάτια από μπισκότο για  να σχηματίσουμε  ένα στέμμα όπως στην αρχική εικόνα. Βάλτε το τιραμισού στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξή!
    Τάρτα Tiramisu
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή