Το ψητό με μήλα έχει μια πολύ ιδιαίτερη γεύση, στη συνταγή αυτή είναι ένα κομμάτι από χοιρινό μπούτι, αφού ροδίσει, μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με μήλα και σερβίρετε με μια σάλτσα από μήλα.
Υλικά:
800 γραμμάρια χοιρινό2 μήλα
300 ml ζωμός
100 ml από λευκό κρασί
1/2 κρεμμύδι
1 κλωναράκι δεντρολίβανο
Αλάτι πιπέρι λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1

Τυλίξτε το κομμάτι με το χοιρινό με σπάγκο κουζίνας και ένα κλαδάκι δεντρολίβανο.Ρίξτε το κρέας μέσα στη μαρινάδα με το ελαιόλαδο, το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε το στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2

Κόβουμε το κρεμμύδι και το τηγανίζουμε σε ένα τηγάνι με το λάδι σε δυνατή φωτιά από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με λευκό κρασί.
Βήμα 3

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε τα μήλα και κόβουμε σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 4

Προσθέστε τα μήλα με το χοιρινό και βράστε με το ζωμό, βάλτε το καπάκι και μαγειρέψτε σε μέτρια/χαμηλή φωτιά για 40 λεπτά.
Βήμα 5

Ανακατέψτε το κρέας και προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
Βήμα 6

Όταν βράσει, βγάλτε το κρέας και τοποθετήστε το σε ένα ξύλο κοπής, αφαιρέστε το σχοινί και το κλωνάρι.
Βήμα 7

Στη συνέχεια συνθλίψτε τα μήλα με ένα πιρούνι, και σιγοβράστε τα.
Βήμα 8

Ρίξτε τον πουρέ από το μήλο στο κρέας και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!