Ένα φανταστικό κέικ με πρωτότυπο αποτέλεσμα, συνδυάζει άψογα τις γεύσεις της τούρτας με το κέικ και αφήνει μια υπέροχη γεύση για όσους τη δοκιμάσουν.
Υλικά:
250 γραμμάρια αλεύρι τύπου 001/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
120 γραμμάρια γιαούρτι
120 ml γάλα
1 κουταλιά της σούπας από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
110 γραμμάρια βούτυρο
300 γραμμάρια ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
2 αυγά
1 κουταλάκι μαγειρική σόδα
2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι
Συστατικά για την κρέμα:
225 γραμμάρια philadelphia
225 γραμμάρια κρεμωδης τυρί
115 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
350 ml κρέμα γάλακτος
30 γραμμάρια τριμμένη καρύδα
Συνταγή:
Βήμα 1


Κατ 'αρχάς, προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε και τα δύο καλούπια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι μαζί με μια πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε.
Βήμα 2


Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το γιαούρτι. Προσθέτουμε το βούτυρο κομμένο σε κομμάτια με τη ζάχαρη.
Βήμα 3

Προσθέστε το και το χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Βήμα 4

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφρώδης. Προσθέστε τα αυγά.Τέλος, προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε μέχρι να γίνει κρεμώδης και ομοιογενή.
Βήμα 5


Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε το ξίδι με τη σόδα και προσθέστε, ανακατεύουμε μέσα στο μείγμα γρήγορα. Χωρίστε το μείγμα ομοιόμορφα στα καλούπια και ψήστε.
Βήμα 6

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά, ή μέχρι η οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ να βγει καθαρή.Αφήστε το να κρυώσει ανατρέψτε έπειτα τα κέικ και αφήστε τα να κρυώσουν εντελώς. Το ιδανικό θα ήταν να προετοιμάσετε τη βάση του κέικ από το προηγούμενο βράδυ ή τουλάχιστον μερικές ώρες πριν από τη συναρμολόγηση του.
Βήμα 7

Τώρα προετοιμάσει την κρέμα του κέικ. Σε ένα μπολ προσθέτουμε το τυρί με τη ζάχαρη άχνη μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
Βήμα 8

Στη συνέχεια ρίχνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει λεία και ομοιογενής.
Βήμα 9


Συναρμολογήστε τώρα το κέικ: Με ένα κομμένο οδοντωτά μαχαίρι, κόψτε κάθε κέικ οριζόντια. Θα έχουμε τέσσερα στρώματα βάσης για το κέικ. Τοποθετήστε ένα από τα στρώματα βάσης του κέικ σε μια πιατέλα και απλώστε ένα στρώμα κρέμας ομοιόμορφα.
Βήμα 10


Τοποθετήστε το άλλο στρώμα του κέικ πάνω από τη κρέμα και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία. Αφού έχετε τοποθετήσει το τελευταίο στρώμα του κέικ, στη συνέχεια,πιεστέ το ελαφρά, έτσι ώστε η γέμιση να μοιραστεί ομοιόμορφα.Καλύψτε την επιφάνεια και τις πλευρές του με κρέμα και γαρνίρετε.
Βήμα 11


Διακοσμήστε με τριμμένη ζύμη από τη βάση για τις άκρες και εγώ το υπόλοιπο πασπαλίζουμε με τριμμένη καρύδα.
Βήμα 12

Βάλτε το κέικ στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το κόψετε σε φέτες και σερβίρετε.
Καλή σας Όρεξη!