ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μπισκότα με κανέλλα

    8
    Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι τραγάνα, αρωματικά και με όμορφο σχήμα. Για όλες τις ώρες τις ημέρας διπλα στο καφε η στο τσαι σας.

     

    Υλικά: 

    (Για 50 μπισκότα)
    250 γραμμάρια αλεύρι
    100 γραμμάρια ζάχαρη
    60 γραμμάρια  καφέ ζάχαρη
    1 κουταλάκι κανέλα
    1 κουταλάκι  κακάο
    1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
    Ξύσμα πορτοκαλιού
    125 γραμμάρια  βούτυρο
    1 αυγό
    80 γραμμάρια  ζάχαρη άχνη

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, κακάο, κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.

    Βήμα 2

    2
    Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο μαλακωμένο.

    Βήμα 3

    3
    Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει  μια ομαλή ζύμη και βάλτε τη να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

    Βήμα 4

    4
    Πάρτε τη ζύμη και απλώστε τη  σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 3 mm, κόψτε τη με ένα κόφτη σε σχήμα αστέρι.

    Βήμα 5

    5
    Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί  με λαδόκολλα.

    Βήμα 6

    6
    Ψήστε τα αστέρια με  κανέλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς  για περίπου 10 λεπτά.

    Βήμα 7

    7
    Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε  με κανέλα ή με άχνη ζάχαρη ή να τα  διακοσμήσετε με γλάσο που θα φτιάξετε  με τη διάλυση λίγο νερού  μαζί  ζάχαρη άχνη. 
    Καλή επιτυχία!
    Μπισκότα με κανέλλα
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή