Αυτά τα μπισκότα κανέλας είναι τραγάνα, αρωματικά και με όμορφο σχήμα. Για όλες τις ώρες τις ημέρας διπλα στο καφε η στο τσαι σας.
Υλικά:
(Για 50 μπισκότα)250 γραμμάρια αλεύρι
100 γραμμάρια ζάχαρη
60 γραμμάρια καφέ ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
1 κουταλάκι κακάο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Ξύσμα πορτοκαλιού
125 γραμμάρια βούτυρο
1 αυγό
80 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
Συνταγή:
Βήμα 1

Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, κρυσταλλική ζάχαρη, κακάο, κανέλα, φλούδα πορτοκαλιού και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 2

Κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και προσθέτουμε το αυγό και το βούτυρο μαλακωμένο.
Βήμα 3

Ζυμώστε το μείγμα μέχρι να γίνει μια ομαλή ζύμη και βάλτε τη να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 4

Πάρτε τη ζύμη και απλώστε τη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια σε πάχος 3 mm, κόψτε τη με ένα κόφτη σε σχήμα αστέρι.
Βήμα 5

Τοποθετήστε τα σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Βήμα 6

Ψήστε τα αστέρια με κανέλα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 7

Μόλις ψηθούν αφήνουμε να κρυώσουν μπορείτε να τα πασπαλίσετε με κανέλα ή με άχνη ζάχαρη ή να τα διακοσμήσετε με γλάσο που θα φτιάξετε με τη διάλυση λίγο νερού μαζί ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία!