ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Μπρόκολο ογκρατέν

    7
    Το μπρόκολο ογκρατέν είναι ένα νόστιμο πιάτο που μπορείτε να προετοιμάσετε το μπρόκολο σε εκείνους που είναι λίγο διστακτικοί να τρώνε λαχανικά είναι  μια συνταγή με ένα μείγμα από γάλα, αυγά και παρμεζάνα. Το μπρόκολο ογκρατέν με μια πολύ λεπτή τέλεια  γεύση για  να συνδυάσει ένα κυρίως πιάτο με κρέας ή ψάρι.

     

    Υλικά:

    1 κιλό μπρόκολο
    100 ml  γάλα
    1 αυγό
    50 γραμμάρια  παρμεζάνα
    50 γραμμάρια κίτρινο τυρί ψιλοκομμένο
    Βούτυρο, αλάτι, πιπέρι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1
    Καθαρίστε το μπρόκολο αφαιρέστε τα πιο σκληρά κομμάτια  και πλένουμε  με τρεχούμενο νερό.

    Βήμα 2

    2
    Βάλτε μια κατσαρόλα με νερό στη φωτιά, και όταν βράσει, προσθέτουμε το αλάτι και βουτήξτε μέσα το μπρόκολο. Βράστε το μπρόκολο για 10 λεπτά και στη συνέχεια στραγγίζεται και τοποθετείται σε μια βουτυρωμένη κατσαρόλα.

    Βήμα 3

    4
    Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα, τυρί παρμεζάνα, αλάτι και το  πιπέρι.

    Βήμα 4

    5
    Ρίξτε το μείγμα πάνω από στο μπρόκολο.

    Βήμα 5

    6
    Πασπαλίζουμε με το τυρί   και ψήνουμε στους 180 βαθμούς, ψήνουμε στη συνέχεια 25 με 30 λεπτά.

    Βήμα 6

    7
    Σερβίρετε το μπρόκολο ογκρατέν και Καλή σας Όρεξη!
    Μπρόκολο ογκρατέν
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή