ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κρέπες κανελόνια

    16
    Οι κρέπες κανελόνια είναι ένα πιάτο κατάλληλο  για ένα δείπνο με φίλους. Οι κρέπες κανελόνια είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση στα παραδοσιακά κανελόνια, σας συνιστώ να δοκιμάσετε αυτή συνταγή.


    Υλικά:


    185 γραμμάρια  από αλεύρι 00
    450 ml  γάλα
    3 αυγά
    300 γραμμάρια  μοσχαρίσιο κιμά
    1/2 καρότο
    1/2 κρεμμύδι
    1/2  σέλινο
    250 ml  σάλτσα ντομάτας
    1 αυγό
    1 φλιτζάνι  λευκό κρασί
    200 γραμμάρια   τυρί μοτσαρέλα
    50 γραμμάρια  τυρί παρμεζάνα
    300 ml από σάλτσα
    Αλάτι,πιπέρι,λάδι

    Συνταγή:

    Βήμα 1

    1 2
    Ρίχνουμε τα αυγά με το γάλα και ανακατεύουμε. Ετοιμάζουμε τη ζύμη για τις κρέπες τοποθετώντας το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μια τρύπα στο κέντρο και  χύστε το γάλα και τα αυγά ανακατεύοντας το μίγμα μέχρι να έχετε μια λεία ζύμη για κρέπες. Καλύψτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε την υπόλοιπη ζύμη στο ψυγείο για μισή ώρα.

    Βήμα 2

    33
    Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη γέμιση. Τηγανίζουμε το καρότο με το κρεμμύδι και το σέλινο κομμένο σε πολύ μικρά κομμάτια.

    Βήμα 3

    4
    Προσθέστε τον κιμά,  το αλάτι,  το πιπέρι και ρίχνουμε το κρασί.

    Βήμα 4

    5
    Μαγειρέψτε το κρέας για περίπου δεκαπέντε λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε μερικές κουταλιές της σούπας σάλτσα  ντομάτας, προσθέστε το αυγό και ανακατεύουμε,μαγειρεύουμε για άλλα λίγα λεπτά.

    Βήμα 5

    6
    Προσθέστε το σε κύβους  τη μοτσαρέλα και 2/3 τριμμένο τυρί παρμεζάνα, ανακατεύουμε καλά.

    Βήμα 6

    7
    Ζεσταίνετε ένα κομματάκι βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι και όταν λιώσει, ρίχνουμε μια κουτάλα της ζύμης  για τις κρέπες μας στο κέντρο. Γυριστέ με κλίση και περιστρέψτε το τηγάνι για να διανείμετε το μείγμα  σε ολόκληρη την επιφάνεια.

    Βήμα 7

    8 9
    Μαγειρέψτε κάθε κρέπα περίπου ένα λεπτό ανά πλευρά με μια σπάτουλα. Τις  τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

    Βήμα 8

    10
    Γεμίστε τις κρέπες με τη γέμιση  απλώνοντας τη στο κέντρο.

    Βήμα 9

    11 12
    Τυλίξτε τες και τοποθετήστε σε ένα ταψί  ένα στρώμα από σάλτσα ντομάτας και μπεσαμέλ.

    Βήμα 10

    13
    Τοποθετήστε τες στο ταψί.

    Βήμα 11

     14
    Καλύψτε τες  με ένα στρώμα σάλτσα ντομάτας και  πασπαλίζετε τις κρέπες κανελόνια με την τριμμένη παρμεζάνα.

    Βήμα 12

    15
    Ψήστε στους 180  για 20 λεπτά, σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!
    Κρέπες κανελόνια
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή