Cupcakes σοκολάτα με χαριτωμένο γιορτινό σχήμα χριστουγεννιάτικου δέντρου και υπέροχη γεύση.
Υλικά:
70 γραμμάρια αλεύρι 0010 γραμμάρια κακάο
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα μαγειρική σόδα
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
40 γραμμάρια βούτυρο
40 ml γάλα
100 γραμμάρια ζάχαρη
1 αυγό
Συστατικά για την επικάλυψη
2 ασπράδια αυγών
115 γραμμάρια ζάχαρη
30 ml νερό
1 κουταλιά εκχύλισμα βανίλιας
4 γραμμάρια ζελατίνη
180 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας
2 κουταλιές φυτικό λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το αλάτι, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το κακάο. Προσθέστε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε.
Βήμα 2
Προσθέστε τη ζάχαρη, στη συνέχεια, το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε το μίγμα με το μίξερ.
Βήμα 3
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένες και αλευρωμένες φόρμες μέχρι τη μέση.
Βήμα 4
Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 15 λεπτά. Αφήστε να κρυώσουν.
Βήμα 5
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τη μαρέγκα. Φτιάχνουμε το σιρόπι διαλύουμε τη ζάχαρη στο νερό και το βράζουμε. Μαλακώστε τη ζελατίνη σε κρύο νερό.
Βήμα 6
Χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σφίξουν και στη συνέχεια ρίχνουμε το ζεστό σιρόπι και χτυπάμε με το μίξερ. Ανακατέψτε τη ζελατίνη και αφήστε να διαλυθεί και η ουσία της βανίλιας, ρίξτε το στη συνέχεια στη μαρέγκα συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Βήμα 7
Βάλτε τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και διακοσμήστε τα cupcakes όπως στη παραπάνω εικόνα. Στη συνέχεια βάζουμε τα cupcakes στο ψυγείο.
Βήμα 8
Λιώνουμε τη σοκολάτα με την προσθήκη δύο κουταλιών της σούπας φυτικό λάδι.
Βήμα 9
Ανακατέψτε μέχρι η σοκολάτα να έχει λιώσει εντελώς, στη συνέχεια τοποθετήστε τη σε ένα φλιτζάνι και αφήστε τη να κρυώσει για πέντε λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Βυθίστε τα cupcakes με τη μαρέγκα στη σοκολάτα, η μαρέγκα πρέπει να καλυφτεί εντελώς, εάν είναι απαραίτητο ολοκληρώνουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού.
Βήμα 10
Τοποθετήστε τα cupcakes στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα.
Βήμα 11
Όταν η σοκολάτα έχει σκληρύνει πλήρως σερβίρετε.
Καλή σας Όρεξη!