Ταλιατελες με σάλτσα είναι ένα πιάτο πολύ πλούσιο καθώς περιέχει αρακά, κιμά, τυρί και σάλτσα μπεσαμέλ, είναι μια νόστιμη συνταγή και εύκολη στη προετοιμασία της.
Υλικά:
250 γραμμάρια ταλιατελες400 γραμμάρια κιμά
100 γραμμάρια μπιζέλια
200 ml σάλτσα ντομάτας
40 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
250 γραμμάρια τυρί σε κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 κρεμμύδι
1 καρότο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Συνταγή:
Βήμα 1

Κόβουμε το καρότο και το κρεμμύδι σε μικρά κομμάτια, βάλτε τα σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι και τηγανίζουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτετε τον κιμά.
Βήμα 2

Τσιγαρίζουμε το κρέας στη συνέχεια, προσθέστε αλάτι και το πιπέρι και ρίχνουμε το λευκό κρασί. Τώρα προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και τα μπιζέλια.
Βήμα 3

Ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 10 λεπτά. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέτουμε τα ζυμαρικά στο τηγάνι μαγειρεμένα al dente σε αλατισμένο νερό.
Βήμα 4

Τώρα προσθέστε τα 2/3 του τυριού σε κύβους, τη παρμεζάνα και τη μπεσαμέλ.
Βήμα 5

Περάστε τα ζυμαρικά από το τηγάνι σε ένα βουτυρωμένο σκεύος.
Βήμα 6

Καλύψτε τα ζυμαρικά με το υπόλοιπο τυρί σε κρέμα, τη παρμεζάνα και τη σάλτσα μπεσαμέλ και ψήνουμε στους 180 βαθμούς. Ψήστε τις ταλιατέλες στο φούρνο για 20 λεπτά, στη συνέχεια, αφήστε να κρυώσει. λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε στο τραπέζι.
Βήμα 7

Σερβίρετε και Καλή σας Όρεξη!