Ρολό με μαρμελάδα και κρέμα γάλακτος, ένα νόστιμο και εντυπωσιακό γλυκό που ετοιμάζεται εύκολα και γρήγορα.
Υλικά:
4 αυγά4 κουταλιές ζάχαρη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι τύπου 00
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
350 γραμμάρια μαρμελάδα κεράσι
20 γραμμάρια γλασαρισμένα κεράσια
Σαντιγί
Συνταγή:
Βήμα 1

Χωρίστε τους κρόκους από τα ασπράδια. Βάλτε τους κρόκους, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέστε το αλεύρι συνεχίζοντας το χτύπημα.
Βήμα 2


Ρίξτε τα χτυπημένα ασπράδια, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι από κάτω προς τα πάνω.Ανακατεύουμε απαλά έως ότου το μείγμα γίνει λείο.
Βήμα 3

Απλώστε το μείγμα σε ένα ορθογώνιο βουτυρωμένο ταψί καλυμμένο με λαδόκολλα, ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά.
Βήμα 4


Γυρίστε τη ζύμη μπισκότων σε ένα καθαρό πανί. Αφαιρέστε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
Βήμα 5

Τυλίξτε με καινούργια λαδόκολλα και βαλτέ το στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 6

Όταν κρυώσει απλώνουμε στη ζύμη μια στρώση μαρμελάδα και από πάνω ένα στρώμα χτυπημένη κρέμα γάλακτος.
Βήμα 7

Τυλίγουμε και το τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Βήμα 8

Βγάλτε το ρολό με μαρμελάδα από το ψυγείο, κόψτε τα δύο άκρα και διακοσμήστε με σαντιγί και κεράσια.Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!