Κέικ χωρίς αυγά και «λάδι αντί για βούτυρο, ένα κέικ κατάλληλο για πρωινό και για να συνοδευσει τον καφέ σας. Απολαύστε το άφοβα!
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι250 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
380 ml γάλα
50 ml χυμός πορτοκαλιού
40 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Συνταγή:΄
Βήμα 1
![01 01](http://lh4.ggpht.com/-mhMe6UVXDOQ/UPChuB4PSTI/AAAAAAAAccQ/4kTRVCjMPOU/01_thumb8.jpg?imgmax=800)
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο.
Βήμα 2
![02 02](http://lh4.ggpht.com/-PNfMCaq88cA/UPCh1ws85XI/AAAAAAAAccg/e8enKbb9-GY/02_thumb8.jpg?imgmax=800)
Προσθέστε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη βανίλια.
Βήμα 3
![03 03](http://lh5.ggpht.com/-R2nUjGaZ02g/UPCh5r8eJZI/AAAAAAAAccw/oPb7XyjQzPI/03_thumb8.jpg?imgmax=800)
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα είναι ομοιογενές.
Βήμα 4
![04 04](http://lh6.ggpht.com/-IlQwtU-3CvE/UPCh8VQIm2I/AAAAAAAAcdA/6gyCFixhwaI/04_thumb8.jpg?imgmax=800)
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο μας ταψί και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βήμα 5
![05 05](http://lh4.ggpht.com/-MnPMZDaUc-w/UPCh_-2MlFI/AAAAAAAAcdQ/Zw3pX_Zd8KI/05_thumb8.jpg?imgmax=800)
Μόλις ψηθεί , ελέγχουμε με τη δοκιμή μιας οδοντογλυφίδας, γυρίστε το κέικ σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6
![06 06](http://lh4.ggpht.com/-9QJ7JO0AYZ8/UPCiCAfzr7I/AAAAAAAAcdg/LagwtG1aVQs/06_thumb10.jpg?imgmax=800)
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα μια λεπτομέρεια του κομματιού είναι ότι εσωτερικά παραμένει αφράτο. Καλή σας Όρεξη!