ΝΕΑ
    Από το Blogger.

    Κέικ χωρίς αυγά

    06
    Κέικ χωρίς αυγά και  «λάδι αντί για βούτυρο, ένα κέικ κατάλληλο για πρωινό και για να συνοδευσει τον καφέ σας. Απολαύστε το άφοβα!

    Υλικά:

    200 γραμμάρια αλεύρι
    250 γραμμάρια ζάχαρη
    75 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
    1 κουταλάκι  μπέικιν πάουντερ
    380 ml  γάλα
    50 ml  χυμός πορτοκαλιού
    40 ml λάδι
    1 κουταλάκι του γλυκού  βανίλια

    Συνταγή:΄

    Βήμα 1

    01
    Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο.

    Βήμα 2

    02
    Προσθέστε το  γάλα, το  χυμό πορτοκαλιού, το λάδι  και  τη βανίλια.


    Βήμα 3

    03
    Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι  το μείγμα είναι ομοιογενές.

    Βήμα 4

    04
    Ρίχνουμε το μείγμα  στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο μας ταψί και ψήνουμε  το κέικ μας σε  προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.

    Βήμα 5

    05
    Μόλις ψηθεί , ελέγχουμε  με τη δοκιμή μιας  οδοντογλυφίδας, γυρίστε το κέικ σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.

    Βήμα 6

    06
    Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα  μια λεπτομέρεια του κομματιού είναι ότι εσωτερικά παραμένει αφράτο. Καλή σας Όρεξη!
    Κέικ χωρίς αυγά
    • Σχόλια
    • Συνδέσεις
    Κορυφή