Κέικ χωρίς αυγά και «λάδι αντί για βούτυρο, ένα κέικ κατάλληλο για πρωινό και για να συνοδευσει τον καφέ σας. Απολαύστε το άφοβα!
Υλικά:
200 γραμμάρια αλεύρι250 γραμμάρια ζάχαρη
75 γραμμάρια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
380 ml γάλα
50 ml χυμός πορτοκαλιού
40 ml λάδι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Συνταγή:΄
Βήμα 1
Σε ένα μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο κοσκινισμένο.
Βήμα 2
Προσθέστε το γάλα, το χυμό πορτοκαλιού, το λάδι και τη βανίλια.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι μέχρι το μείγμα είναι ομοιογενές.
Βήμα 4
Ρίχνουμε το μείγμα στο βουτυρωμένο και αλευρωμένο μας ταψί και ψήνουμε το κέικ μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για 35 λεπτά.
Βήμα 5
Μόλις ψηθεί , ελέγχουμε με τη δοκιμή μιας οδοντογλυφίδας, γυρίστε το κέικ σε πιατέλα και αφήστε το να κρυώσει.
Βήμα 6
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε. Όπως φαίνεται στην παραπάνω εικόνα μια λεπτομέρεια του κομματιού είναι ότι εσωτερικά παραμένει αφράτο. Καλή σας Όρεξη!