Ρυζόγαλο με μανταρινί και κανέλλα μια διαφορετική γεύση από τις συνηθισμένες..
Υλικά:
1 λίτρο γάλα πλήρες
100 γραμμάρια ρύζι καρολίνα
40 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
30 γραμμάρια λευκή ζάχαρη
1 φλούδα από ένα μανταρίνι
1 ξυλαράκι κανέλλα
60 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
Συνταγή:
Βήμα 1


Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά το γάλα ( Ρίξτε πρώτα στην κατσαρόλα 1 φλιτζάνι νερό από την βρύση και κατόπιν πετάξτε το! Με αυτό τον τρόπο το γάλα δεν θα κολλήσει στον πυθμένα της κατσαρόλας ), το ρύζι, τη φλούδα του μανταρινιού και την κανέλλα για 20 λεπτά περίπου ανακατεύοντας που και που με μια ξύλινη κουτάλα. μέχρι να γίνει το ρύζι και το μείγμα να αρχίσει να χυλώνει κάπως.
Βήμα 2


Αφαιρούμε τη φλούδα και την κανέλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει. Μην περιμένετε να χυλώσει τελείως, αυτό θα πραγματοποιηθεί αφού κρυώσει το ρυζόγαλο. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν-μαρί και ανακατεύουμε με το μείγμα. Μοιράζουμε σε μπολ ή ποτήρια και αφήνουμε εκτός ψυγείου να κρυώσουν. Καλή σας Όρεξη!