Λιγκουίνι με γαρίδες mantis ένα πιάτο πολύ νόστιμο. Η γαρίδα mantis ή spannocchie , αν προτιμάτε, είναι νόστιμα οστρακοειδή που έχουν λίγο κρέας σε σύγκριση με άλλα και απελευθερώνει μια γεύση στο μαγείρεμα πραγματικά νόστιμη. Η κουζίνα, με γεύσεις και μυρωδιές μπορεί να σας κάνει να ξαναζήσετε αξέχαστες στιγμές, μπορεί να σας ταξιδέψει μέσα στο χώρο και το χρόνο και αυτό είναι απλά με μια λέξη, μαγεία...
Υλικά:
360 γραμμάρια Λιγκουίνι500 γραμμάρια γαρίδες mantis
100 γραμμάρια ντοματάκια
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί
Μαϊντανό
Αλάτι
Πιπέρι
Λάδι
Συνταγή:
Βήμα 1
Πλένετε τις γαρίδες mantis κάτω από τρεχούμενο νερό.
Βήμα 2
Με τη βοήθεια ενός ψαλιδιού κάντε μια τομή κάτω από το καβούκι της.
Βήμα 3
Σοτάρετε μια σκελίδα σκόρδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε τις γαρίδες και τις τηγανίζουμε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια ρίχνουμε το λευκό κρασί.
Βήμα 4
Αφαιρέστε τις γαρίδες από το τηγάνι και στο ίδιο τηγάνι προσθέστε τις ψιλοκομμένες ντομάτες και τον μαϊντανό. Αφαιρέστε το κέλυφος από τις γαρίδες.
Βήμα 5
Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρέψτε για 5 λεπτά, στη συνέχεια, προσθέστε τον πολτό από τις γαρίδες.
Βήμα 6
Βράστε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό, στραγγίστε όταν είναι al dente και προσθέστε τα στο τηγάνι.