Αλμυρά muffins που συνοδεύουν τα κλασικά καναπεδάκια σολομού και είναι στολισμένα με ρόκα (μπορείτε επίσης να βάλετε τυρί φέτα ή philadelphia, αν προτιμάτε) ένα νόστιμο ορεκτικό για το τραπέζι σας.
Υλικά:
300 γραμμάρια αλεύρι30 γραμμάρια τυρί παρμεζάνα
1 πακέτο φόρμες
100 γραμμάρια μαλακό τυρί
40 γραμμάρια ρόκα
100 γραμμάρια καπνιστό σολομό
90 ml ελαιόλαδο
200 ml γάλα
125 γραμμάρια γιαούρτι λευκό
2 αυγά αλάτι, πιπέρι
Συνταγή:
Βήμα 1


Ανακατεύουμε το αλεύρι, την παρμεζάνα, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέστε στο μείγμα με το αλεύρι το καπνιστό σολομό κομμένο σε λωρίδες και τη ψιλοκομμένη ρόκα όπως στη παραπάνω εικόνα.
Βήμα 2


Ανακατέψτε καλά. Τώρα προσθέστε ένα μείγμα με το λάδι, το γιαούρτι, το γάλα και τα αυγά.
Βήμα 3


Ανακατεύουμε το μείγμα με ένα ξύλινο κουτάλι, έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα συστατικά καλά. Χύστε το μείγμα muffin στις βουτυρωμένες φόρμες περίπου το 2/3 στο ύψους τους.
Βήμα 4

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5

Αφήστε το να κρυώσει και σερβίρετε. Καλή σας Όρεξη!